Weer en klimaat

Heb jij een stedentrip naar Bilbao op de planning staan en vraag je je inmiddels af wat je allemaal in zal pakken? Want kunnen de korte broeken en zomerjurkjes mee? Of die toch maar beter thuislaten? Op deze pagina kom je alles te weten over het weer en klimaat in Bilbao zodat jij goed voorbereid op reis kan!

Temperatuur en neerslag

In tegenstelling tot veel andere Spaanse steden kent Bilbao geen mediterraan klimaat, maar een gematigd en vochtig zeeklimaat. Dit houdt in dat de temperaturen gedurende het hele jaar zacht zijn. De winters zijn niet extreem koud en de zomers zijn aangenaam. In tegenstelling tot veel andere Spaanse steden zijn de zomers niet extreem heet. Voor een stedentrip waarbij je dus op een actieve manier de stad wilt verkennen, is dit ideaal!

In de tabel hieronder zie je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand.

Zo op het eerste gezicht lijken de zomers misschien niet heel warm. In de zomermaanden komen er in Bilbao echter veel hittegolven voor waarbij de temperatuur flink oploopt. Al met al valt het dus best mee met die milde zomers.
Wat neerslag betreft, valt de meeste neerslag in het na- en voorjaar. Desalniettemin zijn de temperaturen rond die tijd wel nog zeer aangenaam. Ondanks dat de gemiddelde temperaturen wel wat lager liggen dan de temperaturen in andere steden, zal het nog altijd niet snel vriezen in de winter.

Wanneer naar Bilbao?

In principe kun je ieder seizoen wel een bezoekje brengen aan Bilbao. Wil je er echter toch iets zekerder van zijn dat er een stralend zonnetje zal schijnen, boek je trip dan in de zomer. De gemiddelde temperatuur is dan het hoogst en er zijn de meeste zonuren per dag.

Wil je liever Bilbao bezoeken als er iets minder toeristen zijn? Dan kun je ook prima in de lente en herfst een stedentrip naar Bilbao boeken. De temperaturen zijn dan nog steeds zeer fijn!

Tips

– Wil je graag betrouwbare weersinformatie? Kijk dan vooral op Spaanse weersites! Een goede weersite om bijvoorbeeld in de gaten te houden is El Tiempo.
– Oeps … regen? Dat is jammer, maar niet getreurd! Er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen in Bilbao als het regent. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Guggenheim museum. Dit is een van de meest bekende musea ter wereld en dus zeker de moeite waard om te bezoeken.
– Is de weersvoorspelling twee weken van tevoren niet zo positief? Geen paniek! De weersvoorspelling verandert dan nog vaak. Kijk daarom zo kort mogelijk van tevoren, dan is de voorspelling het meest betrouwbaar.

Comments are closed.