BBK Live Festival

Gooi je haren lekker los, zonnebril op en je luchtgitaar rocken is toch wel het ultieme beeld bij dit ultrasonische festival. Het jaarlijkse BBK Live Festival is een bekend festival met pop-, elektronisch- en rockmuziek en voor alle liefhebbers een must om eens in je leven bij te wonen! Een decennia lang gingen al vele enthousiaste festivalgangers je voor. Ook BBK 2023 van 6 t/m 8 juli belooft weer spectaculair te worden!

Los op locatie

Het festival werd in 2006 opgericht onder de naam Bilbao Live Festival. Na dit grote succes werd in 2007 de spaarbank Bilbao Bizkaia Kutxa haar grootste sponsor. Sindsdien dankt dit festival haar naam aan deze spaarbank.

Het gehele festival is verspreid over drie dagen en vindt plaats op de helling van de Cobetas, een berg in zuidwestelijke richting ten opzichte van de hoofdstad. Vanuit hier heb je een wijds uitzicht, word je omarmd door de bergen met haar bloeiende natuur en is dit dé plek voor een perfecte selfie van jou en je vrienden met zonsondergang.

Line-up

Kijk op de website van Bilbao BBK live voor de hele line-up van 6 t/m 8 juli!

Voor degenen die zijn oren even willen laten rustig, geen stress! Er zijn ook verschillende kraampjes op het festivalterrein waar je helemaal op los kunt gaan. Hier kun je van alles verkrijgen als het gaat om muziek, eten en zelfs kleding!

Tip! Goed om te weten is dat het festival pas begint vanaf 17.00. Daarvoor is er tijd om lekker bij te slapen, uitgebreid te ontbijten, te genieten op het strand of voor de actieveling omBilboa zelf te bezoeken! Om 17.00 zullen de diverse bandjes beginnen met spelen en vanaf 01.00 gaat het echt goed los wanneer de DJ’s on stage komen!

Kamperen

Je wil er natuurlijk liever niet aan denken, maar na alle dansjes, drankjes en gitaarsolo’s wordt het tijd om uit te rusten voor de volgende dag. Voor iedereen die gelijk zijn tent in wil duiken, wordt er een camping opgezet.Tijdens het BBK Live Festival wordt één van Bilbao’s meest recreatieve gebieden omgetoverd tot kampeerterrein. Het kampeerterrein bestaat uit 12.000 vierkante meter, waarbij 15.000 gasten zich kunnen terugtrekken. Bang om ’s ochtends door de Spaanse zon je tent uit gebrand te worden? Geen zorgen! Dit terrein staat vol met bomen die zorgen voor de nodige verkoelende schaduw.

Naast de mogelijkheid tot kamperen, biedt dit campingterrein nog vele andere mogelijkheden zoals:
• Een 24-uurs supermarkt met je favoriete sappen, milkshakes, fruit, snacks, salades en vleeswaren. Alcohol is echter uitgesloten;
• Een picknickgebied;
• Een bar;
• Kluisjes (tegen betaling);
• Plattegronden;
• Wc’s;
• Douches;
• Drinkfonteinen.

Voor alle gasten die een speciaal (+)-ticket hebben is het mogelijk om bij de ingang te reserveren voor clamping! Glamping is glamorous kamperen voor iedereen die van alle gemakken voorzien wil blijven.

Reisinformatie

Het welbekende gezegde “vele wegen leiden naar Rome” gaat in het geval van Bilbao ook helemaal op. Of je nou de voorkeur geeft aan de shuttlebus, metro, taxi of de benenwagen, alles is mogelijk en tot in de puntjes geregeld.

Shuttlebussen

Er staan 36 paar bussen klaar om jou en je vriendengroep naar het festivalterrein te brengen. Deze zijn gratis en zullen vertrekken vanaf het Bilbao Exhibition Centre (nabij het metrostation van Ansio) en vanaf het San Mamés busstation.
Na afloop zullen deze bussen jullie weer ophalen ter hoogte van Beyena.

Taxi

Speciaal voor het festival zal er een circuit voor taxi’s worden aangelegd. De taxiservice van Bilbao zal haar aantal taxi’s verdubbelen en een tijdelijke stop maken bij de ingang van het festivalterrein.

Radio Taxi Bilbao: +34 94 444 88 88
Tele Taxi Bilbao: +34 944 410 21 21
Radio Taxi Nervión: +34 944 226 90 26

Eigen vervoer

Een stoere Harley Davidson in de garage staan en klaar voor een lange rit? Dit is helaas niet mogelijk. Vanaf 6t/m 8 juli wordt de toegang voor eigen vervoer beperkt. Vanwege veiligheidsredenen worden alleen geautoriseerde en openbare voertuigen toegestaan. Wel is het mogelijk om te parkeren bij het Bilbao Exhibition Centre. Deze is geopend van 6 juli t/m 8 juli en kost €7 per voertuig dat binnen komt. Vraag jezelf wel goed af of dit de meest ideale optie is, er zijn namelijk ‘maar’ 2.700 parkeerplaatsen beschikbaar.

Lopend

Voor alle sportievelingen onder ons is er ook de mogelijkheid om lopend het festivalterrein te bereiken. Vanaf het busstation San Mamés is het ongeveer 25 minuten ter voet. De looproute wordt aangegeven vanaf de Termibus naar Kobetamendi:

Termibus – Gurtubay – Avda. Montevideo – PasarelaBentazaharra – Lezeaga – Kobetabidea – Kobetamendi.

Metro

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juli zullen er ’s nachts geen extra metro’s worden ingezet. De laatst mogelijke diensten zijn:

Basauri – Santurtzi 03:00
Etxebarri – Plentzia 03:00
Santurtzi – Basauri 03:00
Plentzia – Etxebarri 03:00

Op vrijdag- en zaterdagnacht is het wel mogelijk om gedurende de hele nacht van de metrolijn gebruik te maken!

Algemene informatie

De zeventiende editie van het BBK Live Festival wordt gehouden van 6 t/m 8 juli 2023. Het is enkel en alleen mogelijk om een driedaagse ticket te bestellen.

Earlybird tickets

3-daagse tickets €96 (incl. €6 boekingskosten)
3-daagse tickets + camping €106 (incl. €6 boekingskosten)
Let er wel op dat je er op tijd bij bent! Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs zal worden. Zo liepen de kosten vorig jaar op naar €115 p.p. (excl. €6 boekingskosten).
Neem een kijkje op de website voor meer informatie en het bestellen van tickets.

Comments are closed.