Dagje San Sebastian

Op een afstand van anderhalf uur ligt de badplaats San Sebastian. Perfect voor een uitje vanuit Bilbao. Stap ’s morgens vroeg in de auto of bus en geniet de hele dag van al het moois wat de stad te bieden heeft. Breng een bezoekje aan de basiliek of beklim de Monte Urgull en geniet van het uitzicht. Eindig je dag bij een heerlijke pinxtos bar en keer weer terug naar Bilbao of blijf in een van de luxe hotels van San Sebastian slapen.

Hoe kom je er?

Auto: de handigste manier om in San Sebastian te komen, is met de auto. Je doet er dan ongeveer vijf kwartier over. Kijk hier waar je het beste een auto kan huren.
Bus: een andere manier om in San Sebastian te komen, is met de bus; ook hier doe je er ongeveer vijf kwartier over en het kost rond de €10. Er zijn veel verschillende busmaatschappijen die vanaf Bilbao naar San Sebastian rijden.

Wat te doen?

Santa Maria del Coro

Een bezienswaardigheid van San Sebastian die je niet mag overslaan tijdens je trip is de Santa Maria del Coro. De basiliek is in 1743 over een oude romeinse kerk heen gebouwd. Dat is de reden dat sommige delen van de kerk nog Romano gotieke details hebben. Hoewel de buitenkant op zichzelf al een plaatje is, is het zeker de moeite waard om een kijkje van binnen te nemen.

Locatie
Calle 31 de Agosto 46
20003 San Sebastian

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:30 – 13:00 en 16:00 – 19:00

Prijs
Entree kost €3,00 per persoon

Monte Urgull

De berg, gelegen in het hart van San Sebastian, is 123 meter hoog en diende vroeger als uitkijkpunt tijdens oorlogen. In augustus 1921 werd de berg als historisch erfgoed beschouwd en in 1950 werd het Christusbeeld bovenop de top geplaatst. Vandaag de dag zijn er nog oude kanonnen te vinden naast het kasteel. De berg is bedekt in bomen en vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de haven, het strand en de stad.

Palacio de Miramar

De koninklijke familie van Spanje heeft door de jaren heen een band met de stad San Sebastian gehad. Omdat ze hier vaak op vakantie gingen, is er in 1889 een paleis gebouwd waar de familie de vakantiedagen kon doorbrengen. In 1972 kwam het paleis in de handen van de gemeente en sindsdien kan je het paleis in om de oude koninklijke kamers te bewonderen.

Locatie
Paseo de Miraconcha 48
20008 San Sebastián (Guipúzcoa)

Openingstijden
Ma t/m za van 09:00 – 13:30 en 15:30 – 19:00
Zo van 10:00 – 14:00

Prijs
Gratis

Strand

Hoe lekker is het om na een hele dag door de stad te slenteren even lekker op het strand uit te waaien. San Sebastian heeft een prachtig strand in de vorm van een halve maan met een klein eiland voor de kust.

Wist je dat…?

– Het eiland dat voor de kust ligt onbewoond is, maar wel een bar, badmeester, haven en vuurtoren heeft?

Waar eten?

Art and Cakes

Voor het ontbijt moet je bij Art and Cakes zijn! Ze serveren hier de lekkerste zoete en hartige gerechten. Een aanrader hier is de cheesecake!

Locatie
Paseo Federico García Lorca 10
20014 San Sebastian

Openingstijden
Di t/m za van 08:00 – 20:00
Zo van 09:00 – 15:00

Bergara

Voor de lunch moet je bij de pintxos (kleine broodjes met topping met erdoorheen een prikkertje) zaak Bergara zijn. Ze hebben hier ongeveer veertig soorten pintxos die elke keer weer verschillen.

Locatie
Calle del General Artetxe 8
20002 San Sebastián
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 9:30 – 23:00

Cafe de la Concha

Eten met een uitzicht? Dan moet je hier zijn! Op dit terras heb je uitzicht over Playa de la Concha en zit je met je voeten bijna in het zand.

Locatie
Kontxa Pasealekua
20007 San Sebastian
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 09:00-00:00

Waar slapen?

Central park

– Vanaf €142 per nacht
– Midden in het centrum

Een appartement midden in het centrum klinkt toch ideaal! Hier zit je tussen de bezienswaardigheden en leuke tentjes om te eten. Voor meer informatie over beschikbaarheid kijk op deze site!

Hotel Okako

– Vanaf €80 per nacht
– Mix van antiek & moderne kunst
In dit prachtige moderne hotel kom je tot rust na een lange dag wandelen door de stad. Het hotel heeft een Japanse tuin waar je de drukte van het centrum even kan vermijden. Kijk hier voor beschikbaarheid.

A Room in the City

– Vanaf €18 per nacht
– Lichte kamers dichtbij de bezienswaardigheden
Dit hostel is gelegen in de oude binnenstad en heeft mooie lichte kamers. Heel handig om hier te overnachten als je snel bij de bezienswaardigheden wilt zijn of in de drukte van de stad wilt zitten. Kijk hier voor beschikbaarheid.

Meer informatie?

Bekijk de site Smaakvol San Sebastian voor meer informatie en leuke tips over de stad!

Comments are closed.