Musea

Wanneer je naar Bilbao gaat, heb je er wellicht voor gekozen om deze stedentrip te besteden aan cultuur en historie! En in dat geval zit je hier helemaal goed. Bilbao heeft een aantal indrukwekkende musea op zijn naam staan die eigenlijk niet mogen ontbreken wanneer je een bezoekje aan deze stad brengt! Hierdoor leer je de stad op een hele andere manier kennen! Benieuwd welke het zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet…

Museo Marítimo

Wanneer je aan Bilbao denkt, is dit waarschijnlijk niet het allereerste dat je gedachten te binnen schiet, maar Bilbao heeft de grootste haven in Baskenland en die van de Cantabrische Zee (gelegen tussen Noord-Spanje en Zuid-Frankrijk)! Het Museo Maritimo heeft diverse binnen en buiten tentoonstellingen waar jij je de hele dag kunt vermaken. Het terrein biedt maar liefst 27.000 vierkante meter aan expositieruimte! Zo kun je bijvoorbeeld de volledige binnenkant van een oude scheepswerf bekijken en lekker lunchen in de scheepskantine.

Museo Vasco

Voor iedereen die gefascineerd is door archeologische opgraving en de geschiedenis van Bilbao is dit museum zeker de moeite waard om te bezichtigen! Gelegen in het oude stadscentrum ligt in het historische jezuïetencollege van San Andrés dit museum. Hier kun je een bezoek brengen aan verschillende kamers met elk een eigen thema! Je kunt bijvoorbeeld langs gaan in de prehistorie, de zee en haar visserij, de wapensmid en smederijen en traditionele ambachtswerkzaamheden zoals pottenbakker- en weverijen!

Museo de Bellas Artes

De naam zegt het eigenlijk al: hier binnen ligt niks anders dan het ene na het andere prachtige juweeltje op te wachten! Museo de Bellas Artes, of terwijl het museum van de Schone Kunsten, beschikt over een indrukwekkende collectie van verschillende kunstenaren, waaronder Francis Bacon en José de Ribera! Ieder met hun eigen specifieke stijl. Er zijn vier verschillende categorieën die je hier kunt bezoeken, namelijk oude, moderne, Baskische en toegepaste kunst. Naast de vaste collectie worden er jaarlijks diverse tijdelijke collecties gepresenteerd. Binnenin het museum is het mogelijk om zelf rond te lopen – met of zonder audiotour – of onder begeleiding van een gids.

Museo Taurino

Een van de meest bekende en besproken Spaanse tradities is die van het stierenvechten. In dit museum krijg je een beeld van hoe deze cultuur eraan toe gaat. Zo kun je onder andere de traditionele klederdracht, maar ook speren en “wapens” van dichtbij bekijken.

Museo Guggenheim

Last, but not least is natuurlijk het Guggenheim! Wanneer je naar Bilbao gaat, kun je eigenlijk niet ontkomen aan dit magnifieke en indrukwekkende kunstwerk… Een van de zeven beroemde Guggenhe im musea is namelijk gevestigd in Bilbao en is hiermee het boegbeeld voor deze stad geworden! Vanaf de buitenkant schittert het grote titaniumkunstwerk je al tegemoet en belooft alleen maar veel goeds voor dat wat zich aan de binnenkant verschuilt… Vele kunststukken van onder andere Jeffkons en Picasso zijn zowel binnen als buiten te bewonderen. Naast fascinerende kunst kun je hier ook uitstekend lunchen of dineren. Zo is er namelijk en luxe bistro aanwezig en zelfs een Michelin sterrenrestaurant!

TIP: Vermijd de wachtrij en bestel hier alvast je tickets voor het Guggenheim museum!

Comments are closed.