Avontuurlijke activiteiten

Op een zonnig dagje lekker dobberen over de Nervión met een kajak, klimmen door de bomen, met een zip line naar beneden of bungeejumpen van een brug? In Bilbao kan het allemaal! Ben je op zoek naar een avontuurlijke activiteit? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina.

Bungeejumpen

Voor de echte daredevils is er een mogelijkheid om de zweefbrug van Bilbao af te springen! Vanaf de Puente de Vizcaya kun je voor €100 bungeejumpen. De brug is vijftig meter hoog en staat sinds 2006 op de werelderfgoed lijst. Voor €0,40 kan je ook lopend de zweefbrug over.

Locatie
Puente de Vizcaya Zubia,
Getxo, Bizkaia
Website

Kajakken

Wil je Bilbao vanaf een ander perspectief ontdekken? Dat kan! Met een kajak door de Nervión of mee op tour langs de bezienswaardigheden die vanaf het water te zien zijn. Als je een keer iets anders wilt dan wandelen langs het Guggenheim museum is dit zeker een goed idee! Er zijn verschillende verhuurbedrijven die kajak verhuur en –tours mogelijk maken.

Bilbobentura

Hier heb je zelfs de keuze uit verschillende soorten tours. Ze bieden onder andere een historische- en nachttour aan. Ook kan je hier les krijgen in het Kajakken en verschillende soorten peddel boards huren. Klik hier voor meer informatie!

Locatie
Ramón de la Sota Kaia, 1,
48011 Bilboa
Website

Openingstijden
Ma t/m zo: 10:00 – 20:30

Bilbao Xperience

Een ander verhuurbedrijf is Bilbao Xperience, hier kan je vanaf €15 een kano huren of mee gaan met een kano tour in Bilbao. Ook kan je hier op paddle surfboards door de Nervión peddelen, met tien personen op een mega surfboard rond peddelen of skelters huren!

Locatie
Epaltzaren Alargunaren Kalea, 12
48005 Bilbao
Website

Openingstijden
Ma t/m zo: 11:00 – 14:00 en 17:00 – 20:00

Klimmen

Hindernisbanen op tien meter hoogte, brrr… In de bossen van Bilbao is het mogelijk om een parcours af te leggen tussen de bomen door! Met een zip line naar de overkant, of over een net in een boom klimmen, bij Forestal Park kan het allemaal! Het Forestal Park ligt op acht minuten rijden vanaf het centrum en heeft een groot aanbod van circuits voor verschillende doelgroepen. Het park is met de metro en de bus bereikbaar.

Locatie
Akarlanda Errepidea,
48950 Eriandio
Website

Comments are closed.