10 x gratis Bilbao

Bilbao is een erg bijzondere stad met veel bezienswaardigheden. Helaas zijn er vaak kosten verbonden aan het bezoeken van een museum of monument. Op deze pagina staan tien gratis activiteiten, bezienswaardigheden en plekken die je kunt doen of bezoeken. Op deze manier hou je wat geld over om lekker uitgebreid te lunchen!

1. Guggenheim

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Bilbao moet toch wel het Guggenheim museum zijn. Oké, het bezoeken van dit prachtige gebouw is helaas niet gratis. Maar voor wie hier is gekomen voor de prachtige kunst hoeft toch niet naar binnen wanneer het gebouw er vanaf buiten zo uit ziet?! Het Guggenheim is vanaf de buitenkant een prachtig plaatje, en naast dat je het gebouw kunt zien hoef je ook niet te betalen om de beroemde ‘bloemen puppy’ te bewonderen!

Locatie
Avenida Abandoibarra 2
48009 Bilbao

2. Mercado de la Ribera

Bilbao is van alle markten thuis! Zo heeft de stad de grootste markthal van heel Spanje. Met 10.000 vierkante meter en 3 verdiepingen kan je hier lekker rondstruinen en alle kraampjes langsgaan. En zoals wij Hollanders vaak doen kan je hier de hele dag: “Kijken, niet kopen”. Bij de markt zijn er ook veel mogelijkheden om lekker een hapje te eten. Bekijk deze pagina voor meer informatie over Mercado de la Ribera!

Locatie
Erribera Kalea
48005 Bilbao

3. Strand

Het strand! De perfecte activiteit voor een lekker rustig (en gratis) dagje luieren. Bilbao heeft veel stranden. Zo heb je verschillende soorten stranden, voor de avonturier heb je Playa de Arrigunaga, voor het hele gezin is er Playa de Ereaga en voor degene die gewoon lekker willen zonnen is er Playa de Plentzia. Voor ieder wat wils! Hier vind je een overzicht van alle stranden die Bilbao biedt!

4. Catedral de Santiago

In hartje centrum staat de prachtige Kathedraal van Santiago. Het bezoeken van de kerk is geheel gratis. Ga vooral even naar binnen om de mooie altaren en beelden te bewonderen!

Locatie
Plaza de Santiago 1
48005 Bilbao

5. Casco Viejo

Een andere gratis activiteit is het ontdekken van het oude centrum van Bilbao (Casco Viejo). Loop door de straatjes en geniet van de mooie gevels die je tegenkomt.

TIP! De Kathedraal van Santiago en Museo Diocesano de Arte Sacro bevinden zich in het oude centrum, deze twee bezienswaardigheden kan je dus goed combineren.

6. Estación de Abando Indalecio Prieto

Een van de meest authentieke erfstukken van Bilbao, het station. Het station dat in 1902 gebouwd werd om Bilbao met omliggende steden te verbinden is prachtig. Het station is gebouwd met veel keramiek en glas in lood. Neem vooral een kijkje binnen waar een prachtig kunstwerk van glas te zien is.

Locatie
Bilbao-Abando Geltokia
48003 Bilboa

7. Museo Diocesano de Arte Sacro

Het voormalige klooster opende in 1995 haar deuren voor het publiek. In het museum zijn er een aantal zalen te vinden die zijn ingedeeld in verschillende tijdperken, van de middeleeuwen tot en met nu. In de zalen staan veel heilige beelden, schilderijen, kleding en sieraden uit die tijd. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.
TIP! Op dinsdag is het bezoeken van het museum gratis!

Locatie
Plaza Encarnación 9B,
48006 Bilbao

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 10.30–13.30 en 16.00–19.00 uur
Zondag en feestdagen: 10.30–13.30 uur

8. Parken

Nog een idee is om een picknickmand te vullen met hapjes en naar een park gaan om hier lekker te luieren in de zon! Uiteraard zijn de parken gratis om te bezoeken. Een aantal mooie parken zijn:

  • Republica de Abando Park; dit is een groot park naast het Guggenheim museum met fijne bankjes en mooie fonteinen.
  • Dona asilda de Iturrizar; ook dit is een uitgestrekt park en ligt naast het Republica de Abando park. Het is gevuld met prachtige bloemen, fonteinen en een grote vijver.
  • El arenal; dit park ligt naast de Nervión en heeft een speeltuin voor de kids.

9. Zubizuri brug

De voetgangersbrug Zubizuri is zeker iets waar je niet overheen mag kijken! Deze brug heeft er onder andere voor gezorgd dat Bilbao de moderne stad is die hij tegenwoordig is. Het oversteken naar de andere kant van de Nervión is geheel gratis. Wanneer je de rivier oversteekt over de brug kijk dan zeker even naar boven en bewonder de architectuur!

Locatie
Zubizuri
48001 Bilbao

10. Plaza nueva

Dit neoklassieke plein ligt in het oude centrum van Bilbao en is perfect om een pauze te nemen op een van de terrasjes die daar te vinden zijn. Het vierkante plein werd in 1851 gebouwd en heeft uiteindelijk 65 jaar geduurd voordat het af was.
TIP! Elke zondag is er een vlooienmarkt op het plein!

Locatie
Plaza Nueva
48005 Bilbao

Comments are closed.