Vliegveld

Voor iedereen die niet zo’n zin heeft om 15 uur in de auto te zitten en zijn reis in ontspanning wilt beginnen, is het vliegtuig vaak de meest ideale optie! Maar, waar kom je aan en hoe ga je vanaf het vliegveld verder? Bijzonder Bilbao heeft het voor je opgezocht!

Ready for take off

De keuze voor je bestemming is gemaakt, uit enthousiasme heb je de koffer in gedachten ook al tien keer ingepakt, alleen de tickets moeten nog geboekt worden! Wanneer je vanuit Nederland naar Bilbao wilt vliegen, is dit alleen mogelijk vanaf Schiphol. Vanaf hier gaan ongeveer vier vluchten per week naar deze Noord-Spaanse metropool. Je hebt nu de keuze om te vliegen met KLM of met Vueling. Vanuit Schiphol is het ongeveer 2,5 uur vliegen naar Bilbao.

Afhankelijk van waar je woont, is het misschien iets verder of dichterbij, maar ook Brussel is nog een mogelijkheid. Vanaf Brussels Airport (Zaventem) gaan er dagelijks zelfs meerdere vluchten naar Bilbao. Vanaf hier is het ongeveer twee uurtjes vliegen.

Verdere vervoersmiddelen

Eenmaal aangekomen in Bilbao heb je misschien niet zoals thuis je eigen auto of fiets ter beschikking staan. Om vanaf hier in het stadscentrum of bij je hotel te komen, is er een aantal vervoersmogelijkheid waar je gebruik van kunt maken.

Taxi

Wanneer je ervoor kiest om een taxi naar het stadscentrum te nemen, kost dit ongeveer 20 tot 30 minuutjes. Het instaptarief bedraagt tussen de € 4 en € 5,35. Je betaalt dan nog niks extra’s. Wanneer de meter het instapbedrag bereikt heeft, gaat hij verder oplopen. Je betaalt ongeveer € 1 per kilometer. Tot het centrum van Bilbao kost een taxiritje tussen de € 20 en € 25.

Via de website is het mogelijk om online van te voren een taxi te reserveren. Je kunt hier de dag, tijd, ophaal- en afleverlocatie aangeven. http://www.taxibilbao.com/. Geen tablet of computer bij de hand of vind je browsen op je mobiele telefoon niet zo handig? Dan kun je ook nog altijd de Pidetaxi-app downloaden. Deze is beschikbaar in de appstore van Google play en Apple en is werkzaam op Android, iOS en Blackberry. Via deze applicatie is het ook mogelijk om een taxi te reserveren!

Bus

Vanaf het stadscentrum
Wanneer je vanaf het stadscentrum van Bilbao naar de luchthaven wilt, vertrekken de bussen eens in het half uur. De allereerste bus vertrekt om 05:25 in de ochtend en de laatste bus brengt je om 21:55 naar het vliegveld.

Vanaf het vliegveld
Besloten om met de bus naar het centrum van Bilbao te gaan? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe laat de bussen vertrekken! Wanneer je een ochtendvlucht hebt, kun je de eerste bus om 06:15 nemen. Ook vanaf hier vertrekt om het halfuur een bus naar het stadscentrum. De laatste bus vertrekt om 00:00.

Tarieven
Een los kaartje voor een enkele reis kost per persoon € 1,40. Reis je vaker of ben je van plan meer te reizen, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een Creditrans. Dit is de Baskische variant van een Ov-kaart. Deze kaart kun je gebruiken om rond te reizen door Biskaje. Creditrans is echter geldig voor zowel de bus als de metro!
Ben je ouders dan 65 jaar of heb een verminderde mobiliteit? Dan kost een kaartje voor een enkele reis nog maar € 0,57!
Bekijk meer informatie over de bus op deze pagina.

Auto huren

Vind je het toch fijner om tijdens de vakantie een auto tot je beschikking te hebben of gaan jullie de omgeving uitgebreid ontdekken? Dan is het mogelijk om (van te voren) een auto te huren en deze op te halen op het vliegveld van Bilbao! Je hebt hier verschillende aanbieders zoals Hertz, Enterprise, Europcar, Firefly en Goldcar! Op deze pagina staat meer informatie over het huren van een auto.

Luchthaven Bilbao

Zit je stedentrip erop en ga je helaas weer terug naar huis? Wees niet getreurd. Je kunt nog een laatste ronde tax-free winkelen op de luchthaven! Er zijn hier diverse winkeltjes met kleding, accessoires, sieraden, schoenen, tassen, make-up en parfums. Is de koffer al vol, maar de maag nog leeg? Dan zijn er ook verschillende restaurantjes waar je nog eventjes lekker een kop koffie of een theetje kunt drinken met iets lekkers erbij!

Beperkte mobiliteit? Op de luchthaven van Bilbao wordt er gebruik gemaakt van “Barrier free”. Dit is een principe waarbij er gratis diensten ter beschikking staan voor passagiers met een beperkte mobiliteit.

Heb je een businessclass ticket of clubkaart? Dan kun je gratis gebruik maken van catering, verschillende tijdschriften, televisie, gratis internet, computers en een vergaderruimte! Geen businessclass of clubkaart, maar wel interesse? Dan kun je voor € 26,50 inclusief BTW een dagpas kopen met toegang tot deze VIP Lounge!

Bilbao Airport
De luchthaven van Bilbao ligt ongeveer 9 kilometer ten noorden van de stad gelegen en is de belangrijkste van het Noord-Spanje.

Locatie
48180 Loiu
Bizkaia Spanje
+34 913 21 10 00

Comments are closed.