Tours

Ga je binnenkort naar Bilbao en wil je naast zelf ontdekken óók bijzondere activiteiten ondernemen? Of misschien wel wat van de omgeving bekijken? Laat je dan inspireren door een van de onderstaande tours.

Ontdek Bijzonder Bilbao op de fiets! Onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen nemen je graag mee langs de populaire highlights van de stad, maar laten je ook genieten van de nog onontdekte plekjes. Ervaar Bilbao als een local tijdens onze fietstour!

Bilbao Sightseeing Bus

In een korte tijd veel van Bilbao zien? Dan is het misschien een idee om de Bilbao Sightseeing Bus te pakken. In de rode dubbeldekker kom je langs dertien stops, de bekendste en meest authentieke spots van de stad. Wanneer je niet uitstapt, duurt de route zo’n 60 minuten, maar natuurlijk is het ook erg leuk om bij een of meerdere van de dertien plekken te stoppen. Je komt onder andere langs het Guggenheim, het oude centrum, de Arenal brug en het gemeentehuis. Uitleg tijdens de rit kun je in het Engels krijgen.

Dé highlight van de stad is toch wel het Guggenheim museum, met nog twee andere vestigingen in New York en Venetië. Kies je voor de optie Bilbao Sightseeing Bus + Guggenheim, dan krijg je alle voordelen van de toeristenbus, maar mét nog iets extra’s, namelijk een bezoek aan het wereldberoemde museum. Bewonder het bijzondere gebouw van buiten én van binnen. Werk van Andy Warhol is binnen vertegenwoordigd, maar je vindt er nog veel meer kunstwerken. Kijk op Bilbao Sightseeing Bus + Guggenheim voor meer informatie over deze trip. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar).

Dagtrip San Sebastian & Biarritz

Een andere interessante stad in het Baskenland in San Sebastian, ook wel het surfersparadijs genoemd, maar er is meer. Tijdens deze dagtrip vanuit Bilbao ga je eerst naar Biarritz. Hier doe je een panoramische tour rondom de stad, onder andere langs stranden, de oude haven en de winkelstraten. Vervolgens doe je het Saint-Jean-de-Luz aan, een pittoresk dorpje met schattige huizen. Inclusief in de trip is ook een rondvaart door de baai van Hondarribia en een wandeltour door deze stad. Tot slot ga je ook nog naar San Sebastian waar je een tour door de stad krijgt. Voor €85 (exclusief lunch) kun jij deze leuke dagtrip boeken.

Dagtrip Vitoria & Rioja

Naast Bilbao kun je ook heel gemakkelijk de omgeving ontdekken. Heb je niet zo’n zin om een auto te huren? Of vind je het wel fijn om gemakkelijk in een luxe touringcar rondgereden te worden? Kies dan voor de Dagtrip Vitoria & Rioja. Rioja is misschien wel de bekendste wijnstreek. Tijdens de dagtrip ga je dan ook naar wijngaarden en neem je deel aan een wijnproeverij. Ook ga je naar het historische Vitoria en naar Labastida en Laguardia, waar bij laatstgenoemd veel charmante middeleeuwse straatjes zijn. De dag neemt ongeveer negen uur in beslag en de bus vertrekt vanuit Bilbao. Voor €85 (exclusief lunch) heb je een compleet dagje weg! Kijk op deze pagina voor meer informatie. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar). 

Wil je op een sportieve (en bijzondere) manier Bilbao ontdekken, maar ook alle achtergrondweetjes over de stad te weten komen? Dan is de kayaktour wellicht iets voor jou. De dag begint met een algemene kayak instructie. Tijdens de tour krijg je Engelstalige instructies en achtergrondinformatie en ontvang je een wetsuit, regenjas, zwemvest en een kayakrugsteuntje. De tour duurt 90 minuten waarbij je langs de highlights van Bilbao komt. Kijk voor meer informatie op deze pagina. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar). 

Kayaken

Lijkt het je wel leuk om te kayaken in Bilbao, maar zie je het niet zo zitten om dat onder begeleiding van een instructeur te doen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen te gaan kayaken voor 2 of 3 uur. En dit kun je alleen doen of met z’n tweetjes in een kayak. Houd er wel rekening mee dat je met minimaal twee personen dient te boeken. Kijk voor meer informatie over deze activiteit op Kayaken. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar). 

Dagtrip Loyola Shrine, Guetaria, Zarautz en San Sebastian

Tijdens deze dagtrip doe je vier Basiskische steden aan en krijg je echt een indruk van het Baskenland. Je snuift de cultuur, maar je proeft ook van de Baskische keuken. De dag start in Bilbao waarna je doorgaat naar Loyola waar je de kathedraal en het torenhuis van Sint Ignatius bezoekt. Vervolgens gaat de bus door naar Guetaria. Het is een klein vissersdorpje waar je naar de vispoort, de ark van Catrapona en de oude stad gaat. Daarna gaat de bus naar het kleine stadje Zarautz waar een wandeling door het centrum wordt gemaakt met een stop bij het strand. De laatste bestemming van de dagtrip is San Sebastian. Hier maak je een tour door de stad waarbij je ook langs het strand komt en de historische wijk. Kijk hier voor meer informatie over deze dagtrip.

Comments are closed.