BIME Festival

Er weleens aan gedacht van de herfstkleuren te gaan genieten eind oktober in Bilbao? Na een lange zomer verlang je, nadat je eind augustus of in september weer bent begonnen met werken, weer terug naar dat vakantiegevoel. Maar waarom Bilbao? Wat maakt een stedentripje naar deze Noord Spaanse stad in deze periode zo bijzonder?

Voor de festivalganger is deze vraag makkelijk te beantwoorden: het BIME Live, één van de weinige herfstfestivals, is een nieuw klein juweeltje in festivalwereld.

Festivalopzet en –geschiedenis

De eerste editie van het BIME Live Festival vond plaats op 22-23 november 2013. Met artiesten als Passenger en the Manic Street Preachers en lokaal talent heeft het festival gelijk groots afgetrapt. Tezamen met het zusterevent BIME Pro, wat net voor het festival plaatsvindt, wordt het Bilbao Exhibition Centre (BEC) tijdelijk omgetoverd tot een internationale ontmoetingsplek voor muzikanten en andere professionals uit en betrokken bij de muziekindustrie.

BIME Pro

Op het BIME Pro evenement kunnen zowel nationale als internationale artiesten en professionals betrokken bij muziekindustrie elkaar ontmoeten, netwerken en nieuwe samenwerkingen aangaan met onder meer professionals uit de game of tech industrieën. Op het BIME Pro evenement worden onder meer nieuwe albums, boeken of nieuwe festivals gepresenteerd, zijn er verschillende conferenties, sprekers en debatten en krijgen bedrijven uit de marketing- en technologiewereld een podium.

BIME Live

In dit artikel staat echter het festival centraal, één van Europa’s beste herfstfestivals. Naast internationaal gerenommeerde artiesten biedt het festival ook podium aan nationaal (lokaal) talent. De artiesten en bands op BIME brengen met name indie, folk, rock en soulmuziek ten gehore. Ook kan je er genieten van elektronische muziek, met name de DJ’s die na de bands het podium betreden. Voor ieder wat wils dus!

Line up 2023

Dit jaar is er natuurlijk weer een nieuwe editie van BIME Festival. Op 25 en 28 oktober vindt dit spektakel plaats!
We hebben het net al even aangestipt, de line up’s van eerdere edities van BIME Live liegen er niet om. Na de editie van 2013 is er een stijgende lijn te zien, het festival wist wederom een boel mooie namen te strikken: Macy Gray, Basement Jaxx, The Kooks, The National en Placebo om er maar een paar te noemen.

De line up voor 2023 is helaas nog niet bekend, dus houdt de pagina van het BIME festival goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Prijs

Wat het festival nog aantrekkelijker maakt, is de entreeprijs. Je kan er voor kiezen beide dagen te gaan voor €64 plus €5 administratiekosten. Voor in totaal €69,- ben je er dus twee dagen echt even uit! Wil je alleen de zaterdag gaan? Dan kan je voor €44,- plus €5,- administratiekosten naar binnen. Je kan de tickets online op de website van BIME bestellen. Er zijn ook andere erkende online ticketaanbieders, deze staan eveneens op de website van BIME vermeld.

Locatie

Het is hierboven al even zijdelings genoemd, de locatie: het BEC (Bilbao Exhibition Centre) huisvest voor de derde keer het BIME Live festival. Het festival is niet te vergelijken met een zomerfestival, omdat het indoor wordt georganiseerd. Het BEC bevindt zich vlakbij het oude stadscentrum van Bilbao en is zeer goed bereikbaar. Binnen in het BEC is het festival opgesplitst in 3 zalen, met in totaal 4 podia. Wil je even uitrusten of wat eten? Het BEC heeft ook een zogenaamde Chill out ruimte en restaurantjes/cafe’s waar je wat kan eten of drinken.

Overnachting

Het is zeker een aanrader om wat langer van Bilbao te genieten en de stad te verkennen. Om een idee te krijgen van een aantal heerlijke hotels kan je hier kijken.

Praktische informatie

Hieronder een klein overzicht met wat praktische informatie met betrekking tot het festival:

Polsbandje

Met je uitgeprinte ticket kan je een polsbandje ophalen bij het BEC (van 16:00-01:00).

Ticket kopen of uitprinten?

Toevallig in Bilbao en wil je graag tickets kopen? Of ben je je ticket vergeten uit te printen? Dan kan je terecht bij de Taquillas Live (16:00-01:00).

Vervoer

Het BEC is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan er voor kiezen:
• De metro te pakken (lijn 2, station ‘Ansio’);
• De bus (lijn A3247 vanaf het vliegveld en ook in de stad op Gran Via 79, Plaza Moyua en Alameda Recalde 11);
• Of een taxi:
o Radio Taxi Bizkaia-Teletaxi: + 34 944 218 750
o Radio Taxi Bilbao: + 34 944 448 888
o Taxi Nervión: + 34 944 269 026
• Je kan ook met eigen vervoer naar het BEC, voor €8,50,- kan je de hele dag parkeren in de overdekte parkeergarage van het BEC.

Comments are closed.