Fiets huren

Heerlijk om je Hollandse gewoontes voort te zetten in het buitenland. Fietsen in Bilbao is ideaal! Bilbao wordt steeds groener en is een tijd geleden begonnen met overal fietspaden te maken om meer reizigers te trekken. Er zijn dus genoeg fietspaden om langs alle bezienswaardigheden te gaan. Een dagje naar een plaatsje in de buurt of een bezoekje aan het strand is heel goed te doen met fiets! Per fiets kan je alle hotspots in kortere tijd bezoeken. Hieronder staat een overzicht van veel fietsverhuurbedrijven en een paar leuke plaatsen om heen te gaan met de fiets.

Fietsverhuurbedrijven

Tourné

Een van de bekendste fietsverhuurbedrijven uit Bilbao is Tourné. Dit bedrijf verhuurt veel verschillende fietsen zoals, tandems, vouwfietsen, bakfietsen en steppen.

Prijs
2 uur fietsen: €8
4 uur fietsen: €10
8 uur fietsen: €15
24 uur fietsen: €20
Fietstour: €32

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00

Locatie
Villarías Kalea 1
48001 Bilbao
Website

Bilbao bike tours

Een ander fietsverhuurbedrijf is Bilbao bike tours. Deze organisatie verhuurt fietsen en tandems. Hier kan je ook terecht voor kartauto’s, rolschaatsen, vierwielers, partybike’s en hooverboards.

Prijs
2 uur fietsen: €8
4 uur fietsen: €10
8 uur fietsen: €15
1 uur op de tandem: €6
2 uur op de tandem: €10
4 uur op de tandem: €18
Fietstour: €25

Locatie
Viuda de Epalza 12
Bilbao
Website

Leuke locaties om naartoe te fietsen

Plentzia

Op anderhalf uur fietsen ligt de kleine gemeente Plentzia. Hier kan je heerlijk naar het mooie strand van Gorliz. Op het strand kun je veel doen, zoals windsurfen, kanoën en paardrijden. Ook is het leuk om de kerk van Santa Maria Magdalene te bezoeken of een kijkje in de haven te nemen.

Getxo

Op 50 minuten fietsen ligt het stadje Getxo. Bekend om de Vizcaya brug die in de UNESCO Werelderfgoedlijst staat! Besluit je hierheen te gaan, dan is het zeker de moeite waard om naar de overkant van de rivier te gaan met de zweefbrug. Verder kan je hier de mooie kliffen bewonderen.

Tips

– Let er op dat je misschien een helm op moet wanneer je buiten de bebouwde kom gaat fietsen, in Spanje is dit verplicht.
– Op het strand zijn er ook fietspaden, lekker om daar een tochtje te maken!
Om een fiets langer dan één dag te huren, vragen de bedrijven soms om de fiets binnen te plaatsen. Check dus eerst of je een fiets bij de verblijfplaats mag stallen voor een nacht.

Comments are closed.