Beleef!

Overal ter wereld en zo ook in Spanje zijn ze altijd wel in de stemming voor een leuk feestje! Naast alle religieuze feestdagen heeft Bilbao ook een aantal grote internationale muziekfestivals op haar naam staan. Ben je er nog niet helemaal over uit wanneer jij Bilbao het beste kan bezoeken? Kijk dan snel in ons overzicht welk feestje jij kan meepakken en beleef Bilbao als een bilbainos

Agenda 2023

Het is handig om te weten wat er allemaal in Bilbao te doen is voordat je erheen gaat. Welke concerten zijn er in 2023? Is er een feestdag in de week dat ik in Bilbao bent? Kan ik nog kaartjes kopen voor dat festival? Deze vragen worden op de pagina Agenda 2023 allemaal beantwoord. Zo kan je je goed voorbereiden op je trip naar Bilbao!

BBK Live Festival

Wil je een extra ultrasonische geluidsgolf aan je vakantie toevoegen en feesten bovenop een berg? Dan is het jaarlijkse BBK Live Festival voor jou zeker een echte aanrader! Het is namelijk de perfecte gelegenheid om samen met je vrienden de luchtgitaar te bespelen met verschillende soorten pop-, elektronische- en rockmuziek op de achtergrond, terwijl jullie de zon zien zakken met een ijskoud biertje of wijntje in je hand. Sinds 2013 is dit festival niet meer weg te denken en ook deze editie belooft wederom spectaculair te worden. De met zorg geselecteerde line-up zorgt er voor dat je samen met honderden andere festivalgangers het weekend van je leven gaat hebben!

Semana Grande Bilbao

Semana Grande vindt plaats na Asunción de la Virgen “Maria Hemelvaart”. Deze dag vindt altijd plaats op 15 augustus in Spanje. Tijdens deze feestdag wordt het overgaan van Maria’s lichaam en ziel naar de hemel herdacht en tegelijkertijd gevierd. Na 15 augustus begint Semana Grande en duurt maar liefst 9 dagen in Bilbao. Tijdens deze feestweek worden er allerlei muziekconcerten, theaterstukken en vuurwerkshows georganiseerd! En niet alleen dat, ze doen hier ook nog aan toros del fuego. Een activiteit waarbij brandende fakkels op de hoorns van stieren worden vastgebonden, waarna ze ‘s nachts door de straten van Bilbao rennen.

BIME

Iedereen die even wil ontsnappen aan de gure herfst in Nederland en nog één keer wil genieten van de heerlijke najaarszon is hier aan het juiste adres! Niet alleen tijdens de zomer is Bilbao een bron van levendigheid en activiteiten, ook in de herfstmaanden kun je hier nog genoeg beleven. Zo valt het jaarlijkse BIME Festival in oktober. Voor elke muziekliefhebber kunnen wij deze ten zeerste aanraden! Naast grote namen als Imagine Dragons, Basement Jaxx en The Kooks is er hier ook plaats voor lokaal talent op het podium! Bime Festival is een samenwerking tussen nationaal en internationaal talent en een broedplaats voor nieuwe muzikale talentjes. Echt een belevenis voor elke muziekliefhebber!

Feestdagen

Fiesta, fiesta y fiesta! Spanje kent tal van feestdagen met elk hun eigen unieke kenmerken en tradities. Het is van origine een traditioneel land en dit zie je terug in de vele religieuze feestdagen. Regelmatig vinden er missen in de kerk en processies door het stadscentrum plaats. Maar! Na het officiële gedeelte laten ook de inwoners van Bilbao zien dat zij weten hoe een feestje gevierd moet worden. Jaarlijks komen er vele vrolijke, kleurrijke optochten voorbij, worden er prachtige vuurwerkshows getoond en vinden er leuke muziekconcerten en optredens plaats!

Comments are closed.