Top 5 Pintxos bars

Pintxos zijn een soort tapas, maar dan vaak op een klein broodje. Je ziet ze veel met ansjovis, ham en tortilla de patata (aardappelomelet), maar dit zijn nog maar een paar voorbeelden! De mogelijkheden zijn eindeloos en probeer ze zeker als je in Bilbao bent! Bilbao staat namelijk bekend om de pinxtos… Drink er een lekker wijntje of biertje bij en het genieten kan beginnen. Op deze pagina vind je de beste spots om een pintxos te eten.

1. Las Cepas

Bij Las Cepas zijn alle pintxos maar € 1 per stuk, zo kun je voordelig veel verschillende soorten proberen. De pintxos worden heel mooi gepresenteerd en het restaurant zelf ziet er ook goed ingericht uit. De inrichting is gebaseerd op authentieke Baskische pintxosbarren, maar dan in een modern jasje. Vanaf de houten bar heb je uitzicht op een muur vol wijnen en kun je je pintxos uitzoeken. De Collectie wijnen is groot, dus je vindt er vast een wijntje naar je zin. Tip: Las Cepas is dichtbij het wereldberoemde Guggenheim museum, perfect om een bezoek aan dit museum te combineren met een pintxo bij Las Cepas. Kijk hier voor meer informatie over het Guggenheim.

Las-Cepas

Openingstijden
Zo t/m do van 08:00 – 23:00
Vrij en za van 08:00 – 00:00

Locatie
Juan de Ajuriaguerra 22
48009 Bilbao

2. Café Bar Bilbao

Dit authentieke café is gelegen aan het prachtige Plaza Nueva. In de 19e eeuw is dit plein al ontstaan en de oude elementen zijn nog overal zichtbaar. Vanuit Café Bar Bilbao heb je een mooi uitzicht over het plein. Uitgebreid eten kan niet bij dit café, maar het is de perfecte plek om een drankje met een pintxo te nuttigen. Op Plaza Nueva zitten nog veel meer pintxos barren, dus ideaal voor een pintxostourtje!

Café-bar-Bilbao

Openingstijden
Ma t/m vrij van 07:00 – 23:00
Za van 08:30 – 23:30
Zo van 08:30 – 15:00

Locatie
Plaza Nueva 6
48005 Bilbao
Website

3. Café Iruña

Ga buiten op het terras zitten of binnen bij de bar en voel de authentieke vibe. Binnen ziet het er heel bijzonder uit met mooie muurschilderinge, kleurijke tegeltjes en een natuurstenen bar. Je weet niet waar je moet kijken, want je ziet overal zoveel speciale details.
Probeer de “Pintxos Morunos”, oftwel spiesjes van lamsvlees. Aan de bar kun je niet alleen je drankjes bestellen, maar in de hoek van de bar worden ook de spiesjes gegrild. Daar kun je deze lekkere spiesjes bestellen en als je na een paar minuten een kijkje gaat nemen, zijn je spiesjes klaar en kan het smullen beginnen!

Cafe-Iruna

Openingstijden
Ma t/m do van 08:00 – 02:00
Vrij t/m zo van 09:00 – 02:00

Locatie
Café Iruña
Jardines de Albia
48001 Bilbao
Website

4. La Viña del Ensanche

La Viña del Ensanche is veel meer dan alleen een bar waar je pintxos kunt eten, het is ook nog een restaurant en een winkel waar ze culinaire producten verkopen. Het is echt een plek voor gastronomische belevingen waarbij je kunt zien hoe de gerechten worden bereid. De pintxos vind je in het bargedeelte. Je zult veel pintxos met ham zien en die zijn heel erg aan te raden. Vanaf de kaart kun je nog andere heerlijkheden bestellen zoals een kaasplankje, hamkroketjes en gegrilde kabeljauw.

La-vina-del-Ensanche

Openingstijden
Ma t/m vrij van 08:30 – 23:00
Za van 12:00 – 01:00
Gesloten op zondag

Locatie
Diputazio Kalea 10
48008 Bilbao
Website

5. Zaharra

Zaharra is een zaakje met verrassende pintxos. De pintxos zien er hier uit als een soort minipistoletjes met de ingrediënten er tussen. Het zijn veelal pintxos met traditionele smaken, maar net even anders. Alle broodjes zijn rijkelijk belegd en ook hier kun je kiezen uit de vele soorten wijn die staan tentoongesteld achter de bar. Kortom, de ingrediënten voor een geslaagde pintxoservaring. Tip: combineer met een bezoek aan Café Bar Bilbao, ze bevinden zich namelijk beide op Plaza Nueva.

Quote-bilbao

Openingstijden
Ma t/m do van 13:00 – 20:00
Vrij t/m zo van 13:00 – 00:00

Tip:
Elke zondagochtend is er een rommel-, boeken-, platen- en tweedehandsmarktje met ook wat handgemaakte producten op Plaza Nueva. Dit duurt tot 14:00. Tussen 12:00 en 14:30 is het een heel gezellig moment om daar een kijkje te gaan nemen. Maak daarna nog een klein pintxostourtje langs de barretjes op het plein.

Kaartje

Comments are closed.