Kinderactiviteiten

Wil jij met je kids op vakantie, maar heb je geen idee wat er voor hen te doen is? Bilbao bruist van de avontuurlijke kinderactiviteiten en is dus de perfecte plek voor een citytrip met kinderen! Vissen bewonderen, door een beschilderd bos lopen, een bezoekje brengen aan een oud middeleeuws kasteel en meer! Op deze pagina vind je de leukste kinderactiviteiten van Bilbao.

Forestal park

De hele dag in het bos klimmen, parcours afleggen, met een zip line naar de volgende boom en over smalle balken naar de overkant lopen. Klinkt eng! Gelukkig maar dat je met deze activiteit vast zit met een harnas. Het park heeft een aantal parcours die verschillen in moeilijkheid. Sta jij straks op smalle boomstammen op 10 meter hoogte?

Locatie
Akarlanda Errepidea,
48950 Erandio
Website

Getxo aquarium

Op een kwartiertje afstand van Bilbao ligt het plaatsje Getxo aan de noord kust van Spanje. In de haven is het Getxo aquarium te vinden wat een top uitje is voor iedereen! Ze hebben hier heel veel vissen en veel verschillende tanks die elk het rif van allemaal plekken voorstellen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een aquarium met het Barrier Reef uit Australië.

Locatie
Getxo Marina,
48992 Getxo

Prijs
€3,25 (Volwassenen)
€2,15 (Kinderen)

Openingstijden
Di t/m zo: 10:30 – 14:00 en 16:30 – 20:00

Voetbalstadium San Mames

Voetbalfans opgelet! Hoe leuk is het om met je kind naar een voetbalwedstrijd in Bilbao te gaan en de Athletic club aan te moedigen! Het stadium San Mames wordt tegenwoordig ook wel Nuevo San Mames genoemd. In 2010 werd het stadium afgebroken en in 2013 was het nieuwe stadium af!
Op deze site zijn tickets verkrijgbaar voor de aankomende wedstrijden.

Locatie
Rafael Moreno Pitxitxi Kalea,
48013 Bilbao

Bosque de Oma

Een van de meest unieke plekken van Bilbao moet toch wel het beschilderde bos zijn! Door de artiest Agustín Ibarrola zijn een aantal boomstammen geschilderd. Vanaf verschillende perspectieven zie je steeds andere patronen in het kunstwerk tussen de bomen. Dit is een topactiviteit voor zowel kinderen als volwassenen! Je geniet van de buitenlucht, bent lekker op pad en bewonderd de prachtige gekleurde bomen in het bos wat te vinden is op een afstand van 40 minuten vanaf Bilbao!

Locatie
Urdaibai – Biosfera Erreserba,
48315 Kortezubi

Castillo de Butrón

Een bezoekje brengen aan een kasteel uit de middeleeuwen, cool toch? Het kasteel van Butrón lijkt op een kasteel uit een sprookjesfilm en staat op de Spaanse historisch erfgoed lijst. Het bezoeken van het kasteel is perfect te combineren met een strand dagje in Gorliz! Het kasteel ligt op een klein half uurtje vanaf Bilbao en is het makkelijkste te bereiken met de auto.

Locatie
Butrón,
48110 Gatika

Wist je dat…
– Het kasteel te koop staat voor een startprijs van 3,5 miljoen?

Museo Maritimo Bilbao

Voor de bootliefhebbers onder ons is er in Bilbao een perfecte plek, het Maritiem museum! Met een expositieruimte binnen zowel als buiten kan je in dit museum lang rondhangen. Miniatuur bootjes, oude ankers en meer gave spullen uit de scheepvaart zijn hier te vinden!

Locatie
Muelle Ramón de la Sota 1,
48013 Bilbao

Openingstijden
Winter
Di t/m vrij: 10:00 – 18:00
Za en zo: 10:00 – 20:00

Zomer
Di t/m zo: 10:00 – 20:00

Prijs
€6 (algemeen)
€3,5 (65+)
€3,5 (studenten)
Gratis (voor kinderen onder de 6 jaar)
Gratis (op dinsdag van september tot en met juni)

Comments are closed.