Bijzondere souvenirs

Wie denkt aan Bilbao denkt aan het Guggenheim. Indrukwekkend om te bezoeken, maar onmogelijk om mee naar huis te nemen. Om toch een authentiek stukje van Bilbao mee naar huis te nemen, heeft Bijzonder Bilbao een aantal traditionele souvenirs op een rijtje gezet.

Orriak – Van de traditionele hand

Authentieke kunstwerken op papier voor uitnodigingen en evenementen, traditionele poppen en veel ideeën voor leuke cadeautjes, in deze winkel ligt het allemaal! Orriak staat voor originele cadeaus die handgemaakt zijn met grootste zorg aan elk detail. Ze hebben een breed assortiment uiteenlopend van allerlei figuren, spelden, magneten, kaarten, knuffels, sleutelhangers of koffiemokken! Hun ultieme pronkstukken zijn de handgemaakte lappenpoppen, gekleed in traditioneel Baskische kostuums. Voor iedereen die zijn zintuigen en gevoelens extra wilt prikkelen, is Orriak een echte aanrader!

Orriak, vestiging 1
Artekale Kalea 54
48005 Bizkaia, Bilbao

Orriak, vestiging 2
Gordóniz Kalea, 16
48010 Bizkaia, Bilbao

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 10.00 -14.00 en 16.30 en 20.00
Gesloten op zondag

Website Orriak

Eguzkilore – De kracht van de Spaanse zon

Volgens de legendes kwamen de Lamia’s ‘s nachts langs huizen om kinderen van hun bed te lichten. Lamia’s stammen af uit de Griekse mythologie en zijn vrouwelijke demonen die het gemunt hadden op het opeten van kleine kinderen. Om deze kinderen te beschermen, werden Eguzkilore blaadjes aan de voordeur geknoopt. Deze lijken op zonnestralen en zijn hiermee in staat om kwaden geesten, stormen en gevaren te weren. Voor iedereen die je thuis het geluk onder de Spaanse zon wilt toewensen, worden deze bloembladeren tegenwoordig verwerkt in prachtige sieraden, sjaals, sleutelhangers en nog veel meer!

Onder andere verkrijgbaar bij Orriak
Orriak, vestiging 1
Artekale Kalea 54
48005 Bizkaia, Bilbao

Orriak, vestiging 2
Gordóniz Kalea, 16
48010 Bizkaia, Bilbao

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 10.00 -14.00 en 16.30 en 20.00
Gesloten op zondag

Website Orriak

Botas de vino Hadalhondi– Een wijntje voor onderweg

Iedereen is gek op een lekker, goed glas wijn. Dit is dan ook een favoriet als het gaat om souvenirs! Helaas is een glazen fles niet altijd de meest praktisch als het gaat om reizen en genieten. Daar hebben ze in Bilbao iets op bedacht, namelijk de traditionele ‘wijnlaarzen/ wijnzakken’. Deze ‘botas de vino’ (wijnlaarzen) worden traditioneel in Bilbao gemaakt van geitenleer en de opdruk is gepersonaliseerd! Dus ideaal voor je favoriete vakantiekiekjes of als cadeau voor de thuisblijvers.

HADALHONDI
Iparraguirre Kalea 48
48010 Bilbao

De Baskische baret – Petje af voor Gorostiaga

Gorostiaga, opgericht in 1854 en hiermee een van de meest authentieke winkeltjes in Bilbao, is gespecialiseerd in het maken van hoeden en baskische baretten. Dankzij hun jarenlange ervaring en expertise en het doorgeven van die kennis aan nieuwe generaties, zorgen zij ervoor dat elke hoed of baret uniek is en gemaakt vanuit het hart van het familiebedrijf. Zelfs vandaag de dag staan de kleinkinderen van oprichter Fructuoso Gorstiaga Gorostiaga achter de toonbank.
Gorostiaga is een gevestigde naam in Bilbao. Kunstenaars zoals Loquillo, Fito en Alex Angulo zijn je al voorgegaan en klant bij dit familiebedrijf!

Deze culturele winkel is een must bij het bezoeken van Bilbao. Wij doen ons petje af voor Gorostiaga.

Gorostiaga
Viktor Kalea 9
48005 Bilbao

Typeando – Nooit meer van de kaart

Niks is mooier dan de herbeleving en de tastbaarheid die foto’s met zich meedragen. Toch maken zij het lastig om thuis te laten zien waar je nou echt geweest bent. Wie straks meer dan alleen foto’s wilt laten zien, is bij Typeando aan het juiste adres! Gebaseerd op hun passie voor lettertypes, papier en grafische technieken is dit concept ontstaan. Tegenwoordig bedrukken zij op allerlei souvenirs, zoals notebooks, fotolijstjes, schriften en zelf t-shirts en tassen de stadsplattegrond van Bilbao! Dit maakt jouw verhaal en reis door de stad compleet en zorgt ervoor dat jij altijd je weg naar Bilbao terugvindt.

Espacioaerre
Avenida Universidades 2
48007 Bilbao

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00
Zaterdag van 11.00 – 14.00
Gesloten op zondag

Idiazabal–Spaanse kaaskoppen

Niemand is zo gek en trots op hun kaas als wij Nederlanders, toch hebben de Spanjaarden bewezen dat ook zij hier hun zongebruinde handen niet voor omdraaien. Een van de meest geliefde kazen uit het Baskenland is Idiazabal. Deze witte schapenkaas wordt door de boeren licht gerookt naast de houtoven en dankt hier haar verrukkelijke aroma aan! Idiazabal bestaat uit gepasteuriseerde Latxa of Carranza schapenmelk en heeft qua structuur veel weg van Manchego. In combinatie met een rode wijn (die uiteraard bewaard wordt in een traditionele wijnlaars) komt deze kaas helemaal tot zijn recht!

La Manducateca
Alameda Urquijo 35
48009 Bilbao

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 10.30 – 14.30 en 17.00 – 20.30
Zaterdag van 11.00 – 14.30
Gesloten op zondag

Comments are closed.