Fietstour in Bilbao

Een tripje naar Bilbao op de planning? Een fietstour is de perfecte manier om deze veelzijdige stad te ontdekken! Een enthousiaste Nederlandstalige gids laat je graag alle populaire en minder bekende plekjes van de stad zien. Zo leer je Bilbao kennen als een local! 

Met Lemke, Peter of Rianne mee op fietstour in Bilbao

Bilbao is een perfecte stad om lekker doorheen te fietsen. Onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen Lemke, Peter en Rianne nemen je in drie uur tijd mee door het hele centrum. Je komt langs de populaire highlights, maar zoekt ook de favoriete onontdekte plekjes op van de gidsen!
Op deze pagina lees je meer informatie over de fietstour:

Tourinformatie

Bilbao heeft in de laatste twintig jaar een verandering ondergaan van industriestad tot kunstachtige avant-garde plek. Hierdoor zie je in de stad een mooie mix van historische gebouwen en moderne panden. Tijdens de fietstour leer je zowel het klassieke als het moderne Bilbao kennen. Onze lokale en professionele gidsen wonen al lang in Bilbao en kennen de stad daarom perfect. Zij delen graag hun kennis over de cultuur en tradities met je en nemen je graag mee naar hun favoriete en soms  minder bekende plekjes.

Tijdens de fietstour rijd je zoveel mogelijk op fietspaden of aangepaste zones op de weg, waardoor veiligheid gegarandeerd is en de tour voor iedereen geschikt is!  

Reserveer nu

Waar komt de fietstour langs?

We houden de specifieke plekken waar de fietstour langskomt nog even geheim, zo blijft het verrassend. Maar natuurlijk neemt onze enthousiaste gids je mee langs de bekende highlights van de stad. Zo kun je er gerust van uitgaan dat je het fascinerende Guggenheim Museum en het Palacio Euskalduna gaat bekijken. Daarnaast duik je ook in het leven van een local, wat je op een hoop verrassende plekjes brengt! Plekjes waar je misschien na de fietstour door Bilbao nog wel eens naar terug gaat.

Een privé tour door Bilbao

Heb je liever een fietstour met alleen je partner, familie of vrienden? En wil je liever dat de fietstour speciaal afgestemd is op jullie eigen wensen? Dan is de privé tour een goede optie! Een privé tour wordt samengesteld op basis van jouw wensen. Wil je graag langs dat ene leuke straatje of heb je het Guggenheim museum al wel eens gezien? Geen probleem! De gidsen stellen speciaal voor jou een tour samen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een privé tour.

De gidsen Lemke, Peter en Rianne

Onze gidsen zijn enthousiast, Nederlandstalig én kennen Bilbao op hun duimpje. De perfecte personen dus om jou op sleeptouw te nemen tijdens de fietstour in Bilbao. We vertellen je kort meer over hen!

Lemke

Gids Lemke is enthousiast geworden over Bilbao door de verhalen van haar moeder, die een Erasmus-uitwisseling in Bilbao heeft gedaan. Alle verhalen van haar moeder fascineerde haar en het duurde dan ook niet lang voordat ze haar spullen had gepakt en vertrok naar het prachtige Bilbao. Als echte Nederlander vindt ze het heel fijn om lekker door de stad te fietsen en neemt je daarom graag mee op fietstour door haar Bilbao. Ze vertelt je graag haar geheimen over de stad en laat je zien waarom zij zo verliefd is geworden op Bilbao.

Peter

Gids Peter is geboren en opgegroeid in Bilbao. Hij heeft voor twaalf jaar in Nederland gewoond en gewerkt, maar vertrok toch daarna weer met veel plezier naar Bilbao, waar hij toch het liefste is. In zijn vrije tijd speelt hij graag gitaar en zingt hij. Peter vertelt je graag over de geschiedenis van de stad en laat je de ins en outs zien van het leven in Bilbao. Je bent gegarandeerd dol op de stad na een fietstour met Peter!

Rianne

Rianne werkt sinds 2017 als gids in Bilbao en neemt je graag mee op fietstour om je alles te vertellen over de stad en de geschiedenis en laat je de fijne sfeer ervaren die er heerst. Rianne heeft in verschillende delen van de stad gewoond waardoor zij je precies kan vertellen hoe het leven er in Bilbao aan toe gaat. Ook kan ze je veel tips geven voor de rest van je citytrip!

Prijzen

De prijs voor de groepsfietstour is €32,00 per persoon. Dit is inclusief enthousiaste Nederlandstalige gids, fietshuur tijdens de fietstour en een flesje water. Kinderen tot en met dertien jaar betalen €16,00 per persoon. Wil je liever een privé tour? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden via info@bijzonderbilbao.nl. Houd rekening met een vanaf-prijs van €150,00 voor twee personen.

Starttijden

Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gaat er om 10.00 uur een fietstour in Bilbao van start met Nederlandssprekende gids. Per fietstour is er plek voor maximaal 12 personen. De fietstour duurt 3 uur waarbij je ongeveer zes à zeven kilometer fietst.

Startlocatie

We verzamelen voor de fietstour door Bilbao in de wijk Abando in de buurt van het treinstation Bilbao-Abando Indalecio Prieto. Het zou fijn zijn als je een kwartiertje voordat de fietstour begint aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen vertrekken!

Overig

  • Een flesje water is inbegrepen bij de tour.
  • De tour gaat van start bij minimaal twee personen.
  • Kinderen kunnen ook mee met de fietstour door Bilbao.
  • Er zijn kinderzitjes beschikbaar voor kinderen tot en met vier jaar.
  • Kinderen tot en met vier jaar mogen gratis mee op fietstour.

Hoe boek je de fietstour in Bilbao?

Klik hier onder op de reserveer nu knop en dan verschijnt het boekingsformulier. In de kalender kan je in het groen zien welke dagen er beschikbaarheid is. Na het boeken ontvang je direct een bevestiging.

Reserveer nu

Comments are closed.