Discotheken

“I just wanna dance the night away with señorita’s who can sway”, zo luidt het nummer van The Mavericks uit 1998. En laten we eerlijk zijn, sindsdien is er niks veranderd! Hoe heerlijk is het om samen de zwoele Spaanse zomernachten door te brengen op het ritme van de muziek? Juist, intens! Gelukkig biedt Bilbao naast alle culturele hoogstandjes ook een groot scala aan discotheken waar je keer op keer kan blijven genieten.

Club Congreso

Club Congreso is een beroemde salsa club in Bilbao en erg geliefd onder de plaatselijke bevolking zelf. Deze nachtclub is een combinatie van kunst, originaliteit, performances en live acts. Naast dit alles is Congreso ook een tweede huis voor nationaal en internationaal bekende DJ’s! Voor een ieder wat wils dus bij deze club.
Een erg leuk detail: tot 02:00 is de toegang gratis!

Locatie
Club Congreso
Uribitarte 8
Geopend van 01:00 – 07:30

Club Cotton

Club Cotton behoort tot een van de klassiekers binnen Bilbao en is al sinds 1994 een gevestigde naam. Deze club heeft een retrotintje aan haar interieur gegeven en draait voornamelijk muziek uit de jaren ‘80 en ‘90. Voor iedereen die letterlijk in de tijdmachine van Sef en Dio wil stappen is dit de ideale plek! Met haar variërende openingstijden is het in Club Cotton altijd feest!

Locatie
Club Cotton
Gregorio de la Revilla 25
48010 Bilbao
Website

Openingstijden:
Di t/m woe van 20:30 – 03:00
Do van 20:30 – 05:00
Vrij t/m za van 20:30 – 06:30
Zo van 19:00 – 01:00

Jaragua

Voor iedereen die gekomen is om zich in een Caribisch oord te vergeven, zit bij Jaragua aan het juiste adres! Deze club leeft op de salsa, tango en merengue en brengt die heerlijk typische Spaanse vibe met zich mee. Kortom: Dance the nightaway, live your life andstayyoung on the floor!

Locatie
Jaragua
Calle Ibáñez 9
48009 Bilbao

Fever
“Yougive me feverwhenyou kiss me, feverwhenyouhold me tight. Fever in the morning, fever all through the night.” Peggy Lee zong het nietvoorniks! Fever is een nachtclub die je absoluut niet mag missen als je van uitgaan houdt! Naast de ‘normale’ edities organiseert deze club eens in de maand Art After Dark (22:00 – 01:00). Dit unieke concept geeft gasten de mogelijkheid om het Guggenheim Museum bij nacht te bezoeken onder de ritmische begeleiding van diverse DJ’s! Voor iedereen die het te heet onder de voeten krijgt, is het mogelijk om een VIP tafel te reserveren! (+ 34 944 598 617 voor reserveringen)

Locatie
Fever
Tellería 27
48004 Bilbao
Website Art After Dark
Website Fever 

Distrito 9
Een modern en origineel decor is waar Distrito 9 bekend om staat. Met haar verschillende muziekstijlen en heerlijke drankjes en cocktails is dit een populaire uitgaansgelegenheid voor jong en oud! Voor de echte dancing king en queens onder ons, Distrito 9 is geopend tot 6 uur ’s morgens!

Locatie
Distrito 9
Alameda Reclade 18
48009 Bilbao
Geopend van donderdag t/m zaterdag

Tips
• Klaar met eten en je mooiste jurkje of blouse al aan? Check even goed de openingstijden van de clubs! Het avondeten is namelijk niet het enige dat later begint. De meeste clubs openen tussen 00.00 en 01.00. Het grote voordeel is dan wel dat je echt de hele nacht door kunt! Veel clubs zijn namelijk geopend tot in de vroege ochtenduurtjes.

Comments are closed.