Bus

Het is fijn om je van A naar B te verplaatsen per bus als de afstand wat lang is, je slecht ter been bent of gewoon lekker wilt zitten en uit het raam wilt kijken. Gelukkig heeft Bilbao een groot busnetwerk om dit te realiseren. Bekijk deze pagina voor handige informatie over tarieven, kaartjes kopen, busstations en tijden van de bussen van en naar het vliegveld!

Kosten

Het openbaar vervoer in Spanje is een stuk goedkoper dan we in Nederland gewend zijn. Hier betaal je voor de bus namelijk eenmalig een bedrag terwijl je in Nederland betaalt voor de afstand die je aflegt of de tijd die je in de bus zit. Een enkele reis met de bus in Bilbao kost rond de €1,25.

Barik

In Nederland hebben we de OV kaart, in Bilbao hebben ze de Barik kaart (ook wel de Creditrans genoemd). De Barik kaart kan je voor openbaar vervoer gebruiken, waaronder de bus en de metro. De kaarten kan je bij verschillende verkooppunten kopen en kosten eenmalig €3 naast het bedrag dat je op de pas zet. Met een Barik kaart kost een ritje slechts €0,64! Het zijn anonieme kaarten dus zijn ze te gebruiken voor meerdere personen. Ben je met een groter gezelschap, dan is het handig om één kaart te kopen en deze met alle personen te delen. Zo ben je maar één keer de €3 kwijt!

De kaarten zijn te koop bij tabakswinkels, krantenkiosken, bij een aantal banken en bij het busstation TermiBus. Als je los een kaartje koopt, kan dat in de bus zelf bij de buschauffeur net als in Nederland. Je legt het geld op de toonbank en krijgt een bonnetje.

Let op! Met een Barik kaart hoef je niet uit te checken!

Plattegrond

Het is natuurlijk ook handig om een overzicht te hebben van alle busstations in en rondom Bilbao. Wil je weten welke bus het dichtstbij jouw verblijf rijdt? Kijk dan op deze pagina! Hier kan je je adres of straat intypen en kijken welke bus er in de buurt rijdt en hoe laat deze aankomt.

Busstations

Een groot busstation in Bilbao is TermiBus. Vanaf hier vertrekken en arriveren veel nationale en internationale bussen die van en naar andere steden rijden.
Vanaf Calle Bailén, Plaza Biribila, Plaza Zabalburu, station Abando, Arenal park, Plaza Moyúa en Calle Henao rijden er verschillende bussen naar dorpen en steden in de buurt.

Bus vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld vertrekken er Bizkaibussen die de reizigers naar het centrum brengen. De bussen rijden vanaf 6.15 tot 0.00 elke 30 minuten. Bussen vanaf het centrum naar het vliegveld vertrekken vanaf 5.25 tot 21.55 elke 30 minuten. Een enkeltje kost €1,40 en met de Creditrans €1,12 kaartjes zijn in de bus zelf te koop. De bus komt aan op TermiBus.

Bestemmingen iets verder weg

Er zijn genoeg leuke steden die net wat verder liggen, maar wel te bereiken zijn met de bus vanaf Bilbao. Zo kan je in een uur en een kwartier in het Smaakvolle San Sebastian zijn! In ongeveer 4 uur ben je in het Magische Madrid en in 6 uur in het Bruisende Barcelona!

Comments are closed.