Bezienswaardigheden

Er is nog zoveel meer te bewonderen naast het spectaculaire Guggenheim in Bilbao. Om ervoor te zorgen dat jij de meest bijzondere bezienswaardigheden van Bilbao niet hoeft te missen, hebben wij een overzicht samengesteld! Op deze pagina vind je handige informatie en leuke weetjes die zeker van pas kunnen komen tijdens je voorbereiding naar deze bijzondere stad!

Ayuntamiento

Ayuntamwhatte? Ayuntamiento, ofterwijl het stadhuis! In dit prachtige geschiedenisrijke stadhuis worden alle belangrijke beslissingen genomen over de stad Bilbao. Voor degenen die graag iets meer willen weten over het verleden van Bilbao kun je het stadhuis bezoeken en hier een rondleiding volgen, waarin je allerlei leuke weetjes over de stad te horen krijgt!

Basilica de Begoña

Deze prachtige gotische kerk werd gebouwd in de 16e eeuw als toewijding aan de Maagd van Begoña. De Basilica de Begoña is een pelgrimskerk met 26(!) verschillende klokkentorens. De pelgrimskerk is bovenop de heuvel gebouwd waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Zeker een bezoekje waard!

Catedral de Santiago

In het stadshart van Bilbao staat de Catedral de Santiago.Deze indrukwekkende kerk is gebouwd aan het einde van de veertiende eeuw en vernoemd naar de beschermheilige van Bilbao, el Apóstol Santiago el Mayor, anders bekend als Jacobo de Zebedeo. Met zijn schitterende gotische stijl en eeuwenoude details is het zeker een blikvanger!

Estación de Concordia

Dit bijzondere station werd gebouwd in 1902 om Bilbao te verenigen met verschillende omliggende gebieden en het noordelijke schiereiland. Het station is gebouwd in een moderne stijl met veel keramiek en glas-in-lood details, waardoor hij een kleurrijke uitstraling gekregen heeft. Tegenwoordig wordt Estación de Concordia beschouwd als één van Bilbao’s meest authentieke erfstukken!

Mercado de la Ribera

Deze immens grote markthal laat iedereen versteld staan! 10.000 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen, waar verkopers je graag de heerlijkste streekproducten willen laten proeven! Heb je verder niks nodig, maar toch nieuwsgierig? Ga dan langs om het gebouw zelf te bekijken. Deze prachtige markthal bevat een hoop art deco-elementen die het bezichtigen zeker waard zijn!

Puente Bizkaia

Puente Bizkaia is de eerste metalen shuttlebrug ter wereld en werd in 1893 opengesteld voor het verkeer in Bilbao. Oorspronkelijk zorgt hij ervoor om Portugalete en Las Arenas te verbinden, die beide aan de andere kant van de rivier de Nervión liggen. Tegenwoordig staat hij zelfs op de lijst van Werelderfgoed en is deze brug een ware culturele hotspot!

Teatro Arriaga

Één van de meest prachtige gebouwen en tevens één van de voornaamste theaters in Bilbao is de Teatro Arriaga. Het gebouw is opgedragen aan wie ook wel de “Spaanse Mozart” wordt genoemd, Juan Crisóstomo de Arriaga. Gelukkig voor ons is dit theater nog steeds in gebruik en voor wie in Bilbao op bezoek is, raden wij het zeker aan om een voorstelling mee te pakken!

Zubizuri

De Zubizuri is een indrukwekkende voetgangersbrug en staat sinds zijn opening symbool voor het nieuwe Bilbao. Zubizri is ontworpen door niemand minder dan Santiago Calatrava, een welbekende architect in Spanje! Zo heeft hij onder andere ook Ciudad de las Artes y Ciencias (stad van de kunst en wetenschappen) in Valencia op zijn naam staan. Deze brug verbindt Campo de Volatín met Uribitarte. Dit maakt het mogelijk om aan de overkant van de rivieroevers te komen. Hierdoor kun je de stad volledig doorwandelen en genieten van al het moois. Het witte metaal in combinatie met de glazen vloer geeft hem een moderne uitstraling en maakt het net iets spannender om overheen te lopen!

Comments are closed.