Agenda

Ga je binnenkort naar Bilbao? Lees dan vooral deze pagina even door. Misschien dat er wel een gaaf concert of feestdag plaatsvindt tijdens jouw citytrip! Hieronder de agenda van Bilbao voor 2023/2024.

Januari

1 januari – Año Nuevo (nieuwjaarsdag)

Op nieuwjaarsdag zijn er vaak concerten en optredens in Bilbao, in de nacht van 31 december op 1 januari kan je prachtige vuurwerkshow bewonderen.

Februari

Swingen bij een concert

In de maand februari zijn er allerlei muziek evenementen in Bilbao. Wil je weten naar welke artiesten jij toe kunt? Kijk dan gauw eens op ticketmaster!

Maart

Maart – SAIL in Festival

SAIL in Festival is een evenement over zeilen. In Bilbao worden er films, lezingen, exposities en lessen gegeven. Maar vooral het zeilen zelf.

19 maart – Dia del Padre

Op deze dag wordt Spaanse Vaderdag gevierd.

19 maart – Internationale Wielerwedstrijd Bilbao Bilbao

Op 19 maart vindt de 34e editie van de Internationale wielerwedstrijd Internacional Bilbao Bilbao plaats. Ze hebben in totaal 3 routes van verschillende afstanden. Voor meer informatie over de routes en overige informatie kun je terecht op de website.

April

2 t/m 9 april – Semana Santa

Deze hele week bestaat uit veertien processie-parades in de stad Bilbao. Kijk hier voor meer informatie over deze processies (wel in het Spaans).

5 t/m 9 april – Basque Fest

Bij Basque Fest is er van alles te doen! Je hebt concerten, eten en drinken, workshops, boottochten, straatmarkten, activiteiten voor kinderen ect. Tijdens de vorige editie van Basque Fest waren er 235 geprogrammeerde activiteiten waar meer dan 100.000 mensen plezier beleefd hebben.

Mei

1 mei – Dia del Trabajo

Deze jaarlijkse feestdag wordt op de eerste dag van mei gevierd en heet ‘de dag van de arbeid’, de meeste Spanjaarden zijn vrij op deze dag.

5 mei – Dia de la Madre

Elk jaar wordt er op de eerste zondag van de maand mei Spaanse Moederdag gevierd.

Juli

6,7 en 8 juli – Bilbao BBK Live

Drie dagen lang rocken op dit gave festival? Het Bilbao BBK Live is een festival waarbij meerdere artiesten optreden. Wil je de line-up zien of informatie vinden over het festival? Klik dan hier.

Augustus

19 t/m 27 augustus – Semana Grande/La Aste Nagusia

Deze week is de grootste feestweek van Bilbao. Deze week wordt er groots feestgevierd door middel van optredens, processies en vuurwerkshows! Klik hier voor meer informatie.

September

Nog geen data bekend.

Oktober

12 oktober – Fiesta Nacional de España (nationale feestdag van Spanje)

Op deze feestdag wordt de aankomst van Colombus in Amerika gevierd. De feestdag wordt in meerdere Spaanstalige landen gevierd, maar ook in de Verenigde Staten.

21 oktober – EDP Bilbao Night Marathon

Op 21 oktober vindt deze marathon plaats. Ze hebben in totaal drie afstanden. Tijdens deze avond zijn er vuurwerkshows, live optredens en krijg je steun van duizenden toeschouwers. Voor meer informatie of inschrijving kun je terecht op de website van EDP Bilbao Night Marathon.
Handig om te weten: Je kunt je nog tot 11 oktober inschrijven!

25 t/m 28 oktober – BIME Festival

Voor de festivalganger is deze vraag makkelijk te beantwoorden: het BIME Live, één van de weinige herfstfestivals, is een nieuw klein juweeltje in festivalwereld. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op onze BIME Festival pagina.

November

1 november – Dia de Todos los Santos (Allerheiligen)

Op deze dag herdenken de Spanjaarden hun overleden dierbaren.

December

14 t/m 16 december – Nace Basque Dokfestival

Een festival waar ze documentaire fotografie tentoonstellen. Voor meer informatie kun je terecht op de website Nace Basque Dokfestival.

25 december – Kerst

Kerst wordt in Bilbao uitgebreid gevierd. Lees op deze pagina meer informatie over deze magische feestdag.

Comments are closed.