Playa Salvaje

Het strand van Barinatxe – ook wel bekend als Playa Salvaje – is een breed zandstrand dat omgeven wordt door hoge kliffen en is bijna 750 meter lang en maar liefst 80 meter diep! Dit strand is uiterst geschikt voor verschillende activiteiten, zoals surfen, windsurfen, volleybal, vliegeren, paragliding, vissen en zelfs kamperen! Het strand heeft zelfs meerdere malen door de Europese Unie een Blauw Vlag uitgereikt gekregen. Dit houdt in dat Playa Salvaje behoort tot een van de schoonste en meest veilige stranden van Europa!

Het strand wordt overzien door maar liefst vijf strandwachters die op hun plekken aanwezig zijn. Erg fijn om te weten als je besluit om een dagje strand te kiezen met de kids. Er zijn verschillende douches, toiletten en kleedkamers aanwezig waar je gebruik van kunt maken, mocht je dit willen. Daarnaast zijn er maar liefst 1.100 parkeerplekken aanwezig op het bijbehorende parkeerterrein. Gegarandeerd een plekje voor jullie vrij dus!

Leven jullie volgens het motto, vrijheid blijheid en laat je liever de zwemkleding thuis? Aan de zijkant van het strand is een speciaal nudistengebied, dit stukje strand wordt Meñakoz genoemd. Speciaal voor hen is er een andere toegang naar het strand aangelegd.

Hapje en drankje

Aan het strand zelf zitten niet direct barretjes en restaurantjes. Dus voor diegenen die niet zelf iets te eten meenemen, is het een klein stukje lopen. Op ongeveer een tot maximaal 7 kilometer vanaf het strand gelegen liggen diverse eetgelenheden voor een verfrissend drankje of juist warme maaltijd.

Cervecera El Molino

Het meest dichtbijzijnde barretje is Cervecera El Molino. Dit barretje/ restaurant is slechts 5 minuutjes (ongeveer 2 kilometer) met de auto! Het restaurant serveert een traditionele Baskische keuken en bieden een zeer uitgebreide menukaart! Je kunt hier diverse salades, vis- en vleesgerechten, zeevruchten, maar ook kindermenu’s, ijsjes, toetjes, wijntjes en biertjes krijgen. Een aantal van deze gerechten wordt in grote porties geserveerd (voor ongeveer 3 personen), zodat je samen met je familie of vrienden een portie kunt delen voor wanneer de trek minder groot is. Een ander voordeel aan dit restaurant zijn de prijzen per gerecht. Afhankelijk van de ingrediënten natuurlijk, ligt de gemiddelde prijs op ongeveer € 5/ € 6!

Openingstijden
Ma t/m zo van 13:00 – 16:00 en 19:30 – 23:00

Cervecera El Molino
Arebeta Bidea 11
48640 Berango
+34946680900
Website

Don Peppone

Iets verderop gelegen (op ongeveer 6 kilometer afstand) ten opzichte van het strand ligt het Italiaanse restaurant Don Peppone. Het restaurant biedt een typisch mediterrane gerechten met lekkere pizza’s en pasta’s en is zeer geschikt voor gezinnen! Het enige nadeel, Don Peppone is iets wat aan de dure kant…

Don Peppone
Tomas Olabarri Kaia 15
48930 Bilbao
+34944644330

Overnachten

Geen zin om in de avond nog terug te rijden naar het centrum van Bilbao? Dan blijf je toch lekker een nachtje overnachten in een van de hotelletjes rondom zee?

Gran Hotel Puente Colgante***

– Vanaf € 58,40 per nacht
– Authentieke uitstraling

Dit hotel is gevestigd in een historisch, traditioneel 19e eeuws pand, vlakbij de Puente de Vizcaya (een bekende brug)! Deze staat zelfs op UNESCO’s werelderfgoedlijst. Het is een traditioneel hotel, maar met een combinatie van moderne faciliteiten en elementen. Het hotel is op steenworpafstand van Getxo en met de metro (op 10 minuutjes loopafstand) ben je binnen een kwartiertje in het centrum van Bilbao. Het strand is slechts 5.5 kilometer vanaf het hotel! Bekijk hier welke mogelijkheden er voor jullie zijn!

Bereikbaarheid

Vanaf het centrum van Bilbao is het ongeveer een halfuurtje met de auto om bij Playa Salvaje aan te komen (28 kilometer). Houd in eerste instantie de weg aan richting de N-637 (naar het vliegveld). Vervolgens ga je de BI-631 op. Hier rijd je door totdat Bakio Bidea (BI-2101) op de bordjes verschijnt. Deze afslag neem je. Vanuit hier is het ongeveer nog drie minuutjes met Urkitzaurrealde Auzoa als eindbestemming.

Comments are closed.