Snuif cultuur!

Ruik je dat? Het geurtje dat door de zeelucht heen komt? Juist, dat is de cultuur van Bilbao! Bilbao is een bijzondere stad en heeft ontzettend veel cultuur om te ontdekken. Van prachtige paleizen en musea tot aan een beroemde wijnstreek en eeuwenoud gerenoveerde stadsmarkt! Omdat natuurlijk niet iedereen even lang verblijft, heeft Bijzonder Bilbao speciaal voor jou alle hotspots op een rijtje gezet!

Azkuna Zentroa

Vroeger een wijnhuis, tegenwoordig het culturele en recreatieve hart van de stad. Hier worden verschillende tentoonstellingen, workshops en concerten gegeven. Daarnaast zijn er tal van restaurantjes, winkels en is er zelfs een bioscoop aanwezig! Dit prachtige culturele centrum draagt sinds kort de naam Azkuna Zentroa en is vernoemd naar wie ook wel ’s werelds beste burgemeester werd genoemd. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is dit culturele centrum jawdropping. Zeker een bezoekje waard!

Bezienswaardigheden

Even genoeg van het strand en de winkelenstraten? En ben je opzoek naar de meest authentieke kathedraal of hipste marktjes? Bijzonder Bilbao heeft speciaal voor jou een selectie gemaakt van de hotspots die je absoluut niet kan missen!

Dagje San Sebastian

Op een afstand van anderhalf uur ligt de prachtige stad San Sebastian. Als je voor langere tijd in Bilbao bent is het zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen! De stad staat bekend om de surfspots en heeft heerlijke pintxos bars. Klik hier voor meer informatie.

Getxo

Op 14 kilometer afstand ligt een klein stadje, Getxo. Om even te ontsnappen aan de hectiek in de grote stad is dit de ideale plek! Omringd door kliffen, golven, stranden en een prachtig landschap is een bezoek aan Getxo een leuk uitstapje om te maken. De omringende natuurgebieden worden veelal gebruikt voor allerlei soorten recreatie en evenementen. Het is een bijzondere combinatie van een moderne stad met Baskische landschappen!

Musea

Naast het Guggenheim en Bilbao’s Museum van de Schone Kunsten zijn er nog een hoop andere musea te vinden. De stad is een verborgen schat aan kunststukken en klaar om door jou ontdekt te worden! Laat je meeslepen in een tijdsreis door de eeuwenoude geschiedenis van Bilbao.

Paleizen

Voor iedereen die niet heeft mogen opgroeien tussen koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen en hier wel van wil genieten zijn er in Bilbao tal val deze paleisjes te vinden. Bewonder alle pracht en praal en voel je koninklijk voor een dag!

Plaza de Toros

Een van de vele Spaanse tradities is het jaarlijkse stierenvechten. Plaza del Toros is een eerste klas area en een van de belangrijkste in Spanje! Hier hebben de grootste stierenvechters aller tijden opgetreden. Voor iedereen die het echte stierengevecht liever niet wil zien, maar wel iets wil meekrijgen van deze cultuur en geschiedenis, is het natuurlijk ook mogelijk om het museum te bezoeken.

Plaza Nueva

Plaza Nueva is een plein in een van Bilbao’s oudere wijken. Het gebouw heeft een neoklassieke stijl en is gebouwd tussen 1829 en 1832. Je kunt hier heerlijk genieten van een koud drankje, een lekkere lunch en op zondag de markt afstruinen naar verloren pracht die wacht om herontdekt te worden!

Rioja

Wijntjes, wijntjes en nog eens wijntjes! Rood, wit, droog of zoet? Rioja heeft voor iedereen wel een smaakje op voorraad! Op slechts een uurtje rijden van Bilbao ligt één van Europa’s belangrijkste wijnstreken. Niet zo gek op wijn, maar wel op natuur? Tussen alle wijnstronken liggen pittoreske dorpjes verscholen die ook zeker het bezoeken waard zijn!

Strand

Naast alle culturele hoogstandjes biedt Bilbao ook een variatie aan stranden. Zo zijn er maar liefst vier stranden waar je heerlijk kan vertoeven! Of je nou graag een dagje lekker wil relaxen of wel in bent voor een actief potje beachvolleybal, elk strand heeft zijn unieke kenmerken. Altijd al op een onbewoond eiland willen zijn? Dan ligt er vlak voor de kust van Bilbao nog een klein eilandje genaamd Santa Carla waar je ook helemaal kan wegdromen en jezelf in tropische sferen kan wanen.

Comments are closed.