Stranden

Laat je haren wapperen in de wind, voel de zon op je huid branden of neem een verkoelende duik, want naast indrukwekkende architectuur en overheerlijke pintxos kun je ook in Bilbao lekker naar het strand! In slechts 20 minuten met de metro ben je al bij een strandje!

Er zijn verschillende stranden te vinden in de regio rondom Bilbao, met elk hun eigen specialiteiten en kenmerken. Zo is het ene strand uitermate geschikt om lekker te surfen en verschillende watersporten te beoefenen, terwijl het andere strand er ligt voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Bijzonder Bilbao heeft een overzicht samengesteld van de verschillende stranden in Bilbao en zijn omgeving met nog wat extra handige en leuke tips voor jou!

Playa de Arrigunaga

Net buiten Bilbao vind je Playa de Arrigunaga, een avontuurlijk strand. Dit is een minder toeristisch strand en perfect voor als je dol bent op surfen! Er zijn hoge golfen (soms zelf wel tot 7 meter). Daarnaast kun je hier ook prima komen om lekker te wandelen of om te skaten. Vlakbij is namelijk een skatebaan gelegen waar je je nieuwste truckjes kunt showen! Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig.

Playa de Ereaga

Wanneer je met het hele zin een dagje naar het strand wilt, is Playa de Ereaga een perfecte plek om te overwegen! Je kunt hier actief deelnemen aan verschillende activiteiten in zowel het water als op het strand. Denk dan aan een potje volleyballen of een middag zeilen of surfen! Aan het strand zitten diverse eetgelegenheden zoals restaurantjes en barretjes waar je kunt bijkomen onder het genot van een hapje en drankje. Daarnaast is er voor de kleinere kindjes een speeltuin aanwezig waar ook zij zich lekker kunnen uitleven!

Playa de Gorliz

Ben je niet zo’n avonturier, maar vind je het wel leuk om van alles te ondernemen? Op Playa de Gorliz kun je prachtige strandwandelingen maken, maar ook fietsen, windsurfen of je haren later wapperen terwijl je galoppeert op een paard! Het strand bestaat voornamelijk uit fijn zand en heeft verschillende barretjes en terrasjes waar je heerlijk kunt zitten!

Playa de Plentzia

Voor een typisch middagje zonnen is Playa de Plentzia de perfecte plek om te vertoeven. Er is hier een prachtig groot zandstrand aanwezig en wordt dan ook druk bezocht tijdens de zomermaanden! Je hebt hier verschillende barretjes en restaurantjes waar je kunt gaan zitten voor een hapje en een drankje. Liever zelf eten meenemen? Dat is ook helemaal geen probleem. Dit strand beschikt over picknicktafels waar je eigen broodjes met het hele gezin aan kunt eten! Daarnaast zijn er wc en douches aanwezig, prullenbakken en zelfs een garderobe!

Playa Salvaje

Ben je gek op sporten en niet bang voor golven en rotsen? Playa Salvaje is dan het strand waar jij een bezoekje aan gebracht moet hebben! Je kunt hier onder andere kiezen om te komen voor vissen, kamperen of paragliding.

Comments are closed.