Talenscholen

“Hola, ¿cómo estás?” “Gracias y adiós!” “Buenos días.” De meeste basis Spaanse zinnetjes begrijpen wij Nederlanders vaak snel en we kunnen ons dan ook prima redden! Echter, wanneer je langer in Spanje verblijft, is het wel fijn om de taal beter onder de knie te krijgen. Vooral omdat veel Spanjaarden niet zo goed Engels spreken. Ben je op zoek naar een talenschool in Bilbao? Wij hebben ze voor je uitgezocht! Éxito!

Apple Language Courses
Apple Language is een talenschool die gevestigd is in het centrum van Bilbao. De school biedt diverse cursussen aan, zo is het mogelijk om een standaardcursus te volgen van 20 lessen per week of bijvoorbeeld een versnelde cursus waarbij je 40 privélessen volgt in de week. Om iedere student de meest optimale begeleiding te bieden, bestaan de klassen uit niet meer dan tien leerlingen. Een les duurt hier ongeveer vijftig minuten. Ben je van plan om te komen werken in Spanje of ben je docent en wil je hier les komen geven? Dan is het mogelijk om een cursus te volgen die gericht is op het zakenleven of een opfriscursus! Maar cursussen is niet het enige dat Apple Language biedt. Je kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals wijnproeverijen, salsalessen, excursies naar omliggende gebieden en sport!

De prijzen zijn afhankelijk van de type les die je volgt en of je gebruik maakt van inwoning of niet. Je kunt er namelijk voor kiezen om te verblijven bij een gastgezin (half- of volpension). Wanneer je ervoor kiest om hier gebruik van te maken, zitten deze kosten in de pakketprijs. Een intensieve cursus op basis van één week kost bij Apple Language € 268, wanneer je geen gebruik maakt van een gastgezin. Wanneer je dit wel doet kost deze zelfde cursus € 573.

Website

Instituto Hemingway
Wil je een talencursus volgen bij Instituto Hemingway? Dan kun je hen gemakkelijk bereiken via tram, bus of trein. Ze zitten namelijk gevestigd in het stadscentrum van Bilbao! De lessen worden hier in kleine groepjes gegeven, zodat elke student de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft! Een groot pluspunt is dat de lessen altijd doorgaan, zelfs als er maar één student aanwezig is. De lessen duren ongeveer 50 minuten en worden gegeven tussen 09:30 en 13:30. Er worden verschillende cursussen aangeboden, zodat er voor iedereen één op maat is. In de middag worden er geen lessen gegeven, maar is het mogelijk om mee te doen aan diverse activiteiten, zoals sport, concerten, barbecues en feestjes! Een groot voordeel is dat je wekelijks kunt beginnen met het volgen van een cursus. Het is namelijk elke maandag van de week mogelijk om in te stappen!

Ook bij Instituto Hemingway is het mogelijk om te kiezen voor een gastgezin of niet. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een appartement te delen met bijvoorbeeld meerdere studenten, een kamer te huren in een studentehuis of om in een hotel te verblijven. Al deze accommodaties kunnen verzorgd worden door de talenschool. De basiscursus begint bij € 170 per week.

Instituto Hemingway

Calle Bailén 5
48003 Bilbao
Website

Escuela Oficial de Idiomas de Bilbao
Bij deze talenschool kun je naast Spaans ervoor kiezen om een cursus Baskisch te volgen. Ze spreken in Bilbao namelijk geen zuiver Spaans, maar Baskisch! De school is voorzien van verschillende computers, een gratis Wi-Fi netwerk en je kunt gratis gebruik maken van de boeken in de bibliotheek. De lesdagen duren van maandag tot en met vrijdag van 8:00 ’s ochtends tot en met 21:00 uur in de avond, maar je kunt zelf kiezen welke tijden je inplant! Van tevoren zal er een taaltest afgenomen worden om het instapniveau vast te stellen. Zo weet je zeker dat je op het goede niveau begint! Er worden verschillende cursussen aangeboden. Aan het einde van de cursus krijg je een officieel certificaat dat geldig is voor het niveau dat je hebt afgelegd.

Quotes

Escuela Oficial de Idiomas de Bilbao
Plaza San Pedro 5
48014 Bilbao
Website

Comments are closed.