Reizen en vervoer

Ben je lekker op vakantie in Bilbao is het handig om te weten hoe je je kan verplaatsen tussen verschillende bezienswaardigheden! Op deze pagina vind je alle handige informatie over het openbaar vervoer en andere leuke manieren om te reizen.

Auto huren

Lekker een dagje erop uit en geen zin om lang in de bus te zitten? Huur een auto en ben vrij om te doen wat je wil! Op de pagina auto huren staan handige tips en goedkope autoverhuurbedrijven die je kunt inschakelen voor het vinden van een auto in de buurt.

Artxanda Funicular

Genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Artxanda berg? Neem dan vooral de Artxanda Funicular! Deze kabelbaan brengt je vanaf Plaza del Funicular bovenop de Artxanda berg waar je over de hele stad uitkijkt.

Bilboats

Lekker varen over de rivier en de bezienswaardigheden vanaf een andere hoek zien? Neem dan een ritje met de Bilboats van Bilbao. Je kan hier kiezen voor een tour van één of twee uur en genieten van een lekkere tocht.

Bus

Bilbao kent een groot butnetwerk. Het is in de stad handig om de bus te pakken als je benen moe zijn of je van de een naar de andere kant van de stad moet. De bus is in vergelijking tot bussen in Nederland goedkoop. Per ritje betaal je €1,25, de prijs gaat gelukkig niet op afstand of tijd, dus zou je de hele busrit kunnen blijven zitten voor dezelfde prijs! Wil je meer informatie over bustijden, -kosten en een plattegrond met de busstations? Kijk dan op de pagina bus!

Fiets huren

Hoe lekker is het om in het buitenland op z’n Hollands te fietsen? In Bilbao is dit mogelijk! Er bestaan veel fietsverhuurbedrijven en fietstourorganisaties. Op deze pagina vind je alle informatie over deze bedrijven en de mogelijkheden en de prijzen hiervan.

Hop-on Hop-off bus

Wil je in korte tijd alles van Bilbao zien? Dan is het leuk om in de hop-on hop-off bus te stappen! Je zult langs meer dan 20 bezienswaardigheden, pleintjes en kerken rijden en alle informatie krijgen via een audiogids. De bus is perfect om lekker de benen te strekken en zittend alle hotspots te bekijken. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Metro

De snelste manier om te reizen is via de metro. Veel locals nemen dagelijks de metro naar hun werk of andere plekken. Op deze pagina vind je alle informatie over de metro, waaronder de tijden, prijzen en plattegrond van alle stops.

Taxi

De taxi is een van de makkelijkste manieren om je te verplaatsen in een stad. Je wordt precies afgezet waar je moet zijn en zit lekker rustig binnen. Ondanks dat de taxi het duurste vervoersmiddel is, is een taxi in Spanje een stuk goedkoper dan in Nederland. Het starttarief in Bilbao is €4 en per kilometer betaal je tussen de €0,75 en €1,50 (verschilt per taxibedrijf en de tijd). Veel taxi’s zijn 24/7 beschikbaar en kan je op bepaalde plaatsen aanhouden.

Trein

Wil je meer van Spanje zien tijdens je tripje Bilbao? Dan is het mogelijk om de trein te nemen naar verschillende steden. Een dagje naar San Sebastian of andere leuke steden is dan goed te doen met de trein!

Vliegveld

De makkelijkste manier in Bilbao te komen is het vliegtuig. Er bestaan veel handige sites en applicaties om goedkope tickets te vinden.
TIP: zorg ervoor dat je je cookies verwijdert voordat je op zoek gaat naar tickets!

Veel vliegtuigmaatschappijen maken tickets duurder als ze zien dat er meerdere keren naar gezocht is.
Op deze pagina staat meer over het vliegveld in Bilbao

Comments are closed.