Baskische ontwerpers

Bilbao staat bekend om haar architectonische en culturele gebouwen. Wanneer je een rondje door de stad maakt, loop je tegen verschillende indrukwekkende kunststukken aan. Eeuwenlang bewijzen kunstenaars in Bilbao dat zij het in zich hebben om creatieve en originele ontwerpen te creëren. Of het nu gaat om kleding, accessoires, keukengerei of interieurdecoratie, elk ontwerp is geboren uit liefde voor de kunst en past helemaal in het kunstbeeld van nu!

Kameleonik

Geboren uit het hart van twee jonge ondernemers kwam het merk Kameleonik in 2012 tot leven. Gebaseerd op de traditionele espadrille in combinatie met een eigentijdse uitstraling is een nieuw soort espadrille ontstaan. Kameleonik staat voor mensen met een eigen unieke stijl en persoonlijkheid en daarom produceren zij dan ook alleen beperkte oplagen. Deze espadrilles zijn gemaakt met respect en traditie voor het vakmanschap en onderscheiden zich via kwaliteit, innovatie en duurzame ontwerpen en dat zie je terug! Sta jij sterk genoeg in je schoenen voor een eigen Kameleonik?

Kameleonik
Máximo Aguirre 20
48011 Bilbao
Website

Hello bone

Kan je je nog herinneren dat de Flintstones vroeger botten om hun nek droegen? Zo bizar als dat leek, Hello bone maakt dit waar! Maite Leyún, kunstenaar van Hello bone, weet de schone kunsten te vertalen naar sieraden en beeldjes. Sinds 2013 creëert dit merk ontwerpen gemaakt uit hoogstaand kwalitatief porselein, “Bone China”. Hierdoor zijn de creaties smetteloos wit en prachtig om te dragen en te bewonderen! De collecties variëren en lopen uiteen van hedendaagse tot traditionele kunst in combinatie met geometrische en organistische vormen en worden met de hand gemaakt!

Narata Shop
Indautxu 4
48009 Bilbao

Serie B
Rodriguez Arias 22
48011 Bilbao

Ätakontu

Deze ontwerpers hebben zich gespecialiseerd op alle aspecten binnen het creëren. Het grafisch ontwerpen, het snijden van textiel en leer, het ontwerpen en zelfs het bedrukken van kleding en tassen gebeurt allemaal in deze winkel! De collecties bestaan uit bijzondere retro printjes in combinatie met de oh-zo-populaire hipstercultuur en vrolijke kleurencombinaties.

Atakontu
Ätakontu Store
Calle Jardines 8
Bilbao
Website

Openingstijden:
Ma t/m za van 11:00 – 14:00 en 17:00 – 20:30

COOKPLAY

Het wordt steeds meer een hype om gastronomie te combineren met schoonheid en design. Ana Rocker, ontwerpster van COOKPLAY, heeft hier goed op ingespeeld! Zelf streeft ze ernaar om een tafel te creëren die vol met liefde, geduld en passie voor het koken. COOKPLAY ‘vecht’ tegen alle grote massa voedingsproducten. En dat is haar dan ook goed gelukt vinden wij! Ze past haar ervaringen en inzichten – die ze heeft opgedaan tijdens haar studie ‘volume en geometrie’ – toe in de wereld van keukengerei. Zo zijn alle producten even praktisch en eenvoudig als prachtig!

COOKPLAY
Cookplay Store
La Alhondiga (Azkuna Zentroa)
Bilbao
Website

Comme des machines

Dit bedrijf houdt zich bezig met een unieke combinatie van mode en technologie. Ze weten welke trends er in komen, wat ze in de gaten moeten houden en hoe ze hier het beste op moeten inspelen en adviseren. Sinds 2014 produceren ze zelf 3D modeaccessoires! Dit kan verschillen van accessoires voor in het haar tot oorbellen en kettingen. Een hele nieuwe dementie in de fashionwereld!
Website

De Luna Art

Aintzane Martínez de Luna is een ontwerper uit Bilbao en afgestudeerd aan de faculteit voor Schone Kunsten aan de Universiteit van Baskenland. Hij werkt voornamelijk met keramiek en wil hier een verfrissende draai geven aan met zijn eigenzinnige kijk op het universum, gebaseerd op gevoelens en ervaringen. De creaties zijn beschilderd met grappige illustraties en teksten en erg leuk als aandenken voor thuis!

Ilovebilbao

Voor verschillende hebbedingetjes ben je op deze webshop helemaal aan het juiste online adres! Ze hebben er flessen, tassen, mokken, notebooks en meer met allerlei leuke printjes en teksten. Voor iedereen die een heerlijke vakantie in Bilbao gehad heeft en dit gevoel mee naar huis wil nemen is dit webwinkeltje zeker een echte aanrader!
Website

Comments are closed.