Agenda 2017

Ga je binnenkort naar Bilbao? Lees dan vooral deze pagina even door. Misschien dat er wel een gaaf concert of feestdag plaatsvindt tijdens jouw citytrip! Hieronder de agenda van Bilbao voor 2017.

Januari 2017

1 januari – Año Nuevo (nieuwjaarsdag)

Op nieuwjaarsdag zijn er vaak concerten en optredens in Bilbao, in de nacht van 31 december op 1 januari kan je prachtige vuurwerkshow bewonderen.

Februari 2017

3 februari – Concert Izal

De band Izal geeft op 3 februari een concert in de expositieruimte van Bilbao. Kijk hier voor tickets.

Maart 2017

19 maart – Dia del Padre

Op deze dag wordt Spaanse Vaderdag gevierd.

April 2017

13 april – Jueves Santo (witte donderdag)

Tijdens deze feestdag vinden er veel processies in Bilbao plaats.

16 en 17 april – Pasen

Op de paasdagen vinden er evenals op witte donderdag processies plaats door de stad.

Mei 2017

1 mei – Dia del Trabajo

Deze jaarlijkse feestdag wordt op de eerste dag van mei gevierd en heet ‘de dag van de arbeid’, de meeste Spanjaarden zijn vrij op deze dag.

30 mei – Concert Guns N’ Roses

Deze hardrockband treedt op 30 mei op in het San Mames stadion. Hoe leuk is het om tijdens de trip naar Bilbao dit concert ook nog even mee te pakken? Koop hier je kaartjes!

Juni 2017

9, 10 en 11 juni – World Sup Challenge

Op deze dagen ligt de rivier vol met peddelende mensen op ‘sups’ (stand up peddle). Klik hier voor meer informatie.

11 juni – Concert Ricky Martin

Ricky komt met zijn One World tour naar Bilbao! Wil je hem de sterren van de hemel horen zingen? Koop dan je kaartjes hier.

18 juni – Muddy Angel

Voor de vrouwen is er op 18 juni een vijf kilometer lange mud run te lopen, rennen of kruipen. Een race door de modder en over obstakels om borstkanker tegen te gaan. Een deel van je ticket gaat namelijk naar het goede doel. Klik hier om tickets te bestellen.

Juli 2017

15 juli – Concert Enrique Iglesias

Het concert mag dan wel niet in Bilbao gegeven worden, maar voor de diehard fans kan je in een uur reistijd het concert van Enrique bijwonen in Santander. Klik hier voor tickets.

6, 7 en 8 juli – BBK Live Festival

Drie dagen lang rocken op dit gave festival? Artiesten als Guns N’ Roses, Coldplay, Red Hot Chili Peppers en Kings of Leon hebben onder andere opgetreden hier. Bekijk meer informatie op deze pagina.

Augustus 2017

23 augustus t/m 10 september – Dirty Dancing musical

Zwijmel weg bij het verhaal van Baby en Johnny in Palacio de Congresos y de la Musica. Koop hier je kaartje voor de musical.

28 augustus – Viernes de la Semana Grande

Deze dag is de grootste feestdag van Bilbao. De feestdag vindt plaats op een vrijdag en in de week hier omheen wordt er al groots feestgevierd door middel van optredens, processies en vuurwerkshows!

September 2017

29 en 30 september – Concert Raphael

De beroemde Spaanse zanger Raphael komt naar Bilbao! Hij treedt op 29 en 30 september op in Palacio Euskalduna. Kijk hier voor tickets.

Oktober 2017

12 oktober – Fiesta Nacional de España (nationale feestdag van Spanje)

Op deze feestdag wordt de aankomst van Colombus in Amerika gevierd. De feestdag wordt in meerdere Spaanstalige landen gevierd, maar ook in de Verenigde Staten.

27 en 28 oktober – BIME Festival

Een herfstfestivalletje meepakken tijdens je trip naar Bilbao? Dat kan! Het BIME-festival vindt plaats in het Bilbao Exhibition Center en heeft een hele andere sfeer dan een zomerfestival. Op deze pagina staat meer informatie over dit festival.

November 2017

1 november – Dia de Todos los Santos (Allerheiligen)

Op deze dag herdenken de Spanjaarden hun overleden dierbaren.

December 2017

8 t/m 17 december – Mendi Film Festival

Voor slechts €7 kan je het Mendi Film Festival bijwonen in het conferentie en exhibitiecentrum. Kijk hier voor meer informatie.

25 en 26 december – Kerst

Kerst wordt in Bilbao uitgebreid gevierd. Lees op deze pagina meer informatie over deze magische feestdag.

Comments are closed.